DONOSIMO VAM ORIGINALNI KAFANSKI RECEPT Riblja čorba koja pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Savršena za dane posta, poznato je da je riba namirnica koja zamenjuje meso.

riblja čorba
Shutterstock

Potrebno je

  • 700-800g rečne ribe (što više vrsta, to bolja čorba)
  • 1/2 štapa praziluka
  • 1 glavica crnog luka
  • 5-6 kom. šargarepe
  • 1 kom. korena peršuna
  • 1 kom. korena paškanata
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 kesica začina za riblju čorbu

ili mešavina koju čete sami napraviti

Mešavina so, suvi biljni začin, tucana ljuta paprika, slatka mlevena začinska paprika, beli luk u prahu, crni luk u prahu, malo brašna

  • 10-ak zrna bibera
  • 3 lista lorbera
  • 1 kašičica belog luka u granulama

Priprema:

Za početak skuvajte ribu. Kada je kuvana (pazite da se ne raspadne, teško ćete je očistiti od koščica) sklonite sa vatre da se prohladi. Procedite. Tečnost sačuvajte, a ribu, pažljivo, očistite od koščica. Sve to ostavite sa strane. U loncu, na maslinovom ili suncokretovom ulju ispržite sitno iseckan praziluk, crni luk i beli luk (pazite na beli) . Zatim dodajte sitno rendanu šargarepu, peršun i paškanat. Malo propržite. Potom dodajte očišćenu ribu. U tečnosti, koju ste ostavili od kuvanja ribe, razmutite začin za riblju čorbu ili mešavinu začina koju ste sami spremili i sipajte u lonac. Dodajte biber u zrnu, lovorov list, beli luk u granulama i eventualno, dosolite, ako mislite da nije dovoljno slano. Za kraj, pustite da čorba  ključa, petnaest minuta. Možete da dodate sitno seckani perun. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading