DESERT KOJI SE PRAVI LAKO A KREPI DUŠU I TELO Posna pita sa makom i višnjama za prave sladokusce
Fenomenalni desert za dane posta ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko, a drugačije.
Potrebno je
- 400 g mlevenog maka
- 500 g kora za pitu
- 200 g višanja
- 200 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- malo cimeta
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mak i šećere pa nalijte vodu. Promešajte dobro da se sastojci sjedine i smesa postane kao za palačinke. Onda kuvajte dok ne proključa, pa sklonite sa šporeta. Dodajte cimet i promešajte. Pleh obložite papirom za pečenje. Stavite jednu koru pa je premažite filom od maka. Dodajte još jednu koru i opet nanesite fil. Naređajte višnje, pa još dve kore koje ćete premazati filom. Onda opet višnje pa ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Poslednje stavite koru prethodno poprskanu vodom. Pecite pitu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
KROFNE SA SIROM ZA SAVRŠENO JUTRO Biće mekane i vazdušaste i sveže 3 dana
Savršene za doručak ili užinu.
POSNA LEŠNIK GNEZDA ZA SVETOG NIKOLU Ukusom savršeno pariraju originalu
Gosti će biti oduševljeni i dobićete brojne pohvale.
POSNA KAJGANA SA TOFU SIROM Proteinski doručak od kog ćete biti siti satima
Kremasta i ukusna, ukusa za čistu desetku.
2 SASTOJKA ZA SAVRŠENU PROJU Biće vazdušasta i sveža danima i neće se mrviti
Trik je jednostavan, a bićete oduševljeni razlikom u ukusu.
RUM TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Nema pečenja, a razvaljuje ukusom
Kremasta i jednostavna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)