DESERT KOJI SE PRAVI LAKO A KREPI DUŠU I TELO Posna pita sa makom i višnjama za prave sladokusce
Fenomenalni desert za dane posta ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko, a drugačije.
Potrebno je
- 400 g mlevenog maka
- 500 g kora za pitu
- 200 g višanja
- 200 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- malo cimeta
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mak i šećere pa nalijte vodu. Promešajte dobro da se sastojci sjedine i smesa postane kao za palačinke. Onda kuvajte dok ne proključa, pa sklonite sa šporeta. Dodajte cimet i promešajte. Pleh obložite papirom za pečenje. Stavite jednu koru pa je premažite filom od maka. Dodajte još jednu koru i opet nanesite fil. Naređajte višnje, pa još dve kore koje ćete premazati filom. Onda opet višnje pa ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Poslednje stavite koru prethodno poprskanu vodom. Pecite pitu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)