DESERT KOJI SE PRAVI LAKO A KREPI DUŠU I TELO Posna pita sa makom i višnjama za prave sladokusce
Fenomenalni desert za dane posta ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko, a drugačije.
Potrebno je
- 400 g mlevenog maka
- 500 g kora za pitu
- 200 g višanja
- 200 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- malo cimeta
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mak i šećere pa nalijte vodu. Promešajte dobro da se sastojci sjedine i smesa postane kao za palačinke. Onda kuvajte dok ne proključa, pa sklonite sa šporeta. Dodajte cimet i promešajte. Pleh obložite papirom za pečenje. Stavite jednu koru pa je premažite filom od maka. Dodajte još jednu koru i opet nanesite fil. Naređajte višnje, pa još dve kore koje ćete premazati filom. Onda opet višnje pa ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Poslednje stavite koru prethodno poprskanu vodom. Pecite pitu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
STAVITE SUNĐER U FRIŽIDER Bićete iznenađeni razlogom, ima višestruku namenu, a ne samo za sudove
Iako sunđer koristite za pranje sudova, on je odličan i za apsorbciju mirisa, zato primenite ovaj korisni trik.
POSNA PROJA Ni malo ne zaostaje za originalom, a držaće vas dugo sitim
Sočna i ukusna, prste da poližete.
PITA PICA Brzi zalogajčići pogodni za doručak ili večeru, najbolje služite uz šolju jogurta
Slasno pecivo u spoju dva omiljena jela, pice i pite.
AKO JE DŽEM SUVIŠE REDAK URADITE OVO 5 korisnih načina kako da se odmah zgusne, bićete oduševljeni
Ako omiljeni namaz nije ispao kako treba, primenite ove jednostavne trikove i lako rešite problem.
DOMAĆI RAŽANI HLEB Kao osmišljen za savršeno jutro, a biće ukusan i hladan
Toliko je dobar da ćete zaboraviti na pekaru.
Komentari (0)