RIŽOTO SA MLADIM GRAŠKOM BOLJI OD KLASIČNOG Osvaja na prvi zalogaj, a krepi dušo i telo

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Preukusno jelo držaće vas dugo sitim.

rižoto sa graškom
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g pirinča
  • 1 l povrtnog bujona
  • 200 g mladog graška
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 50 g parmezana
  • 50 g maslaca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu

Priprema:
U šerpi zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani crni i beli luk. Dodajte pirinač i propržite ga dok ne postane staklast. Postepeno dodajte bujon po jednu kutlaču, stalno mešajući dok pirinač ne upije tečnost. Posle 15 minuta kuvanja, dodajte grašak i nastavite da kuvate još 5 minuta. Kada je rižoto gotov, sklonite sa vatre i dodajte maslac i parmezan. Promešajte i poslužite toplo.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading