POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
- 500 g šampinjona
- 150 g crvenog luka
- 300 g pirinča
- 200 g biljnog kačkavalja
- 1 dl ulja
- 1 dl belog vina
- so
- 1 mešavine suvih začina
- 1 kašičica mlevenog bibera
- peršunov list
Priprema
Iseckajte sitno crni luk, propržite ga malo na ulju. Dolijte vino i dinstajte dok ne provri. Onda dodajte pečurke sečene na listove, pa dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte so, biber, začine, pa sklonite sa ringle. U zasebnu šerpu nalijte 2 litra vode pa u to dodajte kocku za supu. Nakon što voda proključa, dodajte pirinač. Kuvajte pirinač 15 minuta na umerenoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Skinite sa vatre, poklopite i ostavite tri minuta. Zatim ga ocedite. U pečurke dodajte pola pirinča, pa preko pola rendanog biljnog kačkavalja. Nakon toga dodajte drugu polovinu pirinča i kačkavalja. Lagano promešajte pa pospite rendanim biljnim kačkavaljem i peršunom. Vaš rižoto je spreman. Prijatno!
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)