POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.

posni rižoto
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g šampinjona
  • 150 g crvenog luka
  • 300 g pirinča
  • 200 g biljnog kačkavalja
  • 1 dl ulja
  • 1 dl belog vina
  • so
  • 1 mešavine suvih začina
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • peršunov list

Priprema

Iseckajte sitno crni luk, propržite ga malo na ulju. Dolijte vino i dinstajte dok ne provri. Onda dodajte pečurke sečene na listove, pa dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte so, biber, začine, pa sklonite sa ringle. U zasebnu šerpu nalijte 2 litra vode pa u to dodajte kocku za supu. Nakon što voda proključa, dodajte pirinač. Kuvajte pirinač 15 minuta na umerenoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Skinite sa vatre, poklopite i ostavite tri minuta. Zatim ga ocedite. U pečurke dodajte pola pirinča, pa preko pola rendanog biljnog kačkavalja. Nakon toga dodajte drugu polovinu pirinča i kačkavalja. Lagano promešajte pa pospite rendanim biljnim kačkavaljem i peršunom. Vaš rižoto je spreman. Prijatno!

Komentari (0)

Loading