AKO I VI PLAČETE KADA SEČETE LUK URADITE OVO 10 proverenih trikova koji rešavaju problem odmah
Primenite ove jednostavne trikove.
Zašto plačemo kad sečemo luk?
Luk oslobađa supstancu alinazu koja ispuštasin-propantial-C-oksid ili propantial, iritirajući molekul, koji izaziva suzenje oka.
Primenite neki od ovih saveta
1. Premažite maslinovim uljem
Potreban vam je zaista dobar i oštar nož. Premažite ga maslinovim uljem
2. Aspirator ili prozor
Uključite aspirator ili secite kod otvorenog prozora.
3. Držite nož u frižideru
Nož držite u frižideru 15 minuta pre sečenja. Hladan nož neće iritirati oči.
4. Koristite oštar nož
Koristite gladak i oštar nož. Ako koristite tup nož pojačaće vam ljut miris i sečenje će ići teže.
5. Nož stavite u sirće
Pre sečenja nož stavite u sirće ili hladnu vodu, smanjiće suzenje očiju.
6. Istrljajte dasku limunom
Limunom istrljajte dasku za sečenje luka.
7. Dasku natopite sirćetom
8. Nemojte da sečete koren
Režite luk oko korena, ali ne i koren-tu se nalazi najviše sumpornih supstanci.
9. Secite luk uzdužno
Uzdužno sečenje luka -umesto po sedini, secite od gornjeg ka donjem delu.
10. Mokri ubrus
Stavite mokri papirni ubrus na dasku za sečenje, luk će gravitirati prema tome, a ne vašim očima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)