ZELENA GURMANSKA PASTA Šunka i parmezan joj daju poseban šmek, a pojede se u slast

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalno i slasno jelo dugo će vas držati sitim, a svaki zalogaj je bolji od prethonog.

zelena pasta
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g testenine 
  • 200 g mladog graška
  • 150 g šunke
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 50 g parmezana
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so
  • biber po ukusu

Priprema:
Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja. U međuvremenu u tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite seckani beli luk. Dodajte šunku i grašak, pa pržite još par minuta. Sipajte pavlaku za kuvanje i kuvajte dok se ne zgusne, oko 5 minuta. Dodajte kuvanu testeninu i parmezan, dobro promešajte i začinite po ukusu. Poslužite toplo. Prijatno!

 

Komentari (0)

Loading