VALFORD SALATA BOLJA OD KLASIČNE Savršena kombinacija nespojivih ukusa za pravo uživanje
Nastala je po ideji Oskara Čirkija, šefa sale poznatog njujorškog hotela, Walford Astoria
Potrebno je
- 1 veća zelena, kisela jabuka
- 1 koren celera
- 1 šargarepa
- sok od pola limuna
- 1 šolja seckanih oraha
- 1 kašičica rena
- 200 ml kisele pavlake
- 100 g majoneza
- so, biber
Priprema
Izrendajte šargarepu. Očišćen celer prokuvajte 5 minuta, pa kada se ohladi narendajte na krupnije rende i poprskajte sokom od limuna. Očišćenu jabuku iseckajte na kockice i dodajte celeru sa dve trećine oraha. Posolite i pobiberite pa prelijte sa mešavinom pavlake i majoneza. Pre posluživanja ukrasite salatu ostatkom oraha. Prijatno!
Možda vas zanima:
TOPLA SALATA SA PEČENIM POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a odlično se slaže sa jelima od mesa
Sočna i drugačija, a orašasti plodovi joj daju poseban šmek.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
ŠOPSKA SALATA Omiljena salata nazvana po Šopima koje voli ceo Balkan
Šopi, pripadnici južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
MIMOZA SALATA Druga omiljena salata u Srbiji, odmah posle ruske, po receptu bez mane
Slasna i sočna, gosti će biti oduševljeni.
LAZANJA PALAČINKE Neodoljivi spoj omiljenih jela u spoju koji se ne odbija
Neodoljivo jelo oduševiće prave gurmane.
POSNA PICA SA ČOKOLADOM Desert za lepo veče sa prijateljima, kao osmišljen za uživanje
Italijanski klasik na drugačiji način.
POSNI ROLAT SA PEČURKAMA Krepi organizam u trenu, a držaće vas dugo sitim
Sočni rolat oduševiće vas ukusom, nema ko vam neće tražiti recept.
BELA TORTA Posna poslastica sa čokoladom mekana kao pamuk, a ne treba da palite rernu
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
KADA PRŽITE LUK DODAJTE OVU NAMIRNICU Biće 100 puta ukusnije, tvrde kuvari
Potrebna vam je samo jedna namirnica, a jelo će da bude preukusno.
Komentari (0)