POSNI TART SA KOKOSOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Pravi izbor za vrele dane, otopićete se od miline

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan kolač koji pomera granice dobrog ukusa.

tart sa kokosom
Shutterstock

Potrebno je
Za koru: 

  • 100 g posnog mlevenog keksa
  • 150 g ovsenih pahuljica
  • 60 g šećera u prahu
  • 100 g margarina

Za fil: 

  • 1 l biljnog mleka
  • 120 g pudinga od vanile
  • 250 g šećera
  • 100 g kokosa
  • 150 g margarina

Priprema:
U tiganju blago propržite ovsene pahuljice, da malo porumene. Stavite ih u blender i grubo izblendajte. Otopite margarin pa ga pomešajte sa posnim mlevenim keksom, šećerom i pahuljicama. Smesu preručite u kalup pa ravnomerno rasporedite. Malo biljnog mleka odvojte sa strane, a ostatak zakuvajte. Odvojeno mleko pomešajte sa pudingom od vanile i šećerom, pa mešajte dok se ne zgusne. Dodajte kokos, promešajte i pustite da se prohladi. Dodajte umućeni margarin. Nanesite fil preko kore, pa izravnajte. Na kraju pospite tart kokosom. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading