POSNI TART SA KOKOSOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Pravi izbor za vrele dane, otopićete se od miline

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan kolač koji pomera granice dobrog ukusa.

tart sa kokosom
Shutterstock

Potrebno je
Za koru: 

  • 100 g posnog mlevenog keksa
  • 150 g ovsenih pahuljica
  • 60 g šećera u prahu
  • 100 g margarina

Za fil: 

  • 1 l biljnog mleka
  • 120 g pudinga od vanile
  • 250 g šećera
  • 100 g kokosa
  • 150 g margarina

Priprema:
U tiganju blago propržite ovsene pahuljice, da malo porumene. Stavite ih u blender i grubo izblendajte. Otopite margarin pa ga pomešajte sa posnim mlevenim keksom, šećerom i pahuljicama. Smesu preručite u kalup pa ravnomerno rasporedite. Malo biljnog mleka odvojte sa strane, a ostatak zakuvajte. Odvojeno mleko pomešajte sa pudingom od vanile i šećerom, pa mešajte dok se ne zgusne. Dodajte kokos, promešajte i pustite da se prohladi. Dodajte umućeni margarin. Nanesite fil preko kore, pa izravnajte. Na kraju pospite tart kokosom. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading