RUSKE KAPE PO STAROM RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE Tradicionalni desert od kog će vam poći voda na usta
Desert sa kokosom i čokoladom pomera granice dobrog ukusa, a idealan za slavsku trpezu.
![ruske kape](/data/images/2024-06-12/90517_ruske-kape-1-1080271874_f.jpg?timestamp=1718143200)
Potrebno je
Za koru:
- 4 jajeta
- 200 g šećera
- 1 dl ulja
- 1 dl vruće vode
- 250 g brašna
- prašak za pecivo
- 1,5 kašika kakaoa
Za fil:
- puding od vanile
- 350 ml mleka
- 100 g šećera
- vanilin šećer
- 200 g maslaca
- 100 g kokosovog brašna
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Priprema:
Odvojte žumanca od belanaca. Žumancima dodajte šećer i mutite dok ne postane svetlo i penasto. Dodajte ulje i vodu i dobro promešajte. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa ga dodajte u smesu od jaja i šećera i mešajte da se sve sjedini. Umešajte sneg od belanaca i smesu podelite na dva dela, pa u jedan deo dodajte kakao. Ispecite dve kore, svaku posebno u velikom plehu. Pecite ih na 180 stepeni 10-15 minuta. Manjim okruglim kalupom ili čašom iz obe kore izrežite krugove, pa pripremite fil. Prašak za puding pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i sa malo mleka, pa ga ukuvajte u ostatak mleka. Puding ohladite, a zatim mu dodajte umućeni maslac, pa sve dobro umutite mikserom. Na tamni krug od kore stavite kašiku fila, razmažite i poklopite žutim krugom. Tako dobijenu „torticu” premažite kremom sa svih strana i uvaljajte u kokosovo brašno. Za glazuru otopite na pari čokoladu uz dodatak ulja i pričekajte da se samo malo ohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
![vanilice](/data/images/2024-06-21/91625_vanilice-1_f.jpg)
VANILICE IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Savršeni za slavsku trpezu, a tope se u ustima
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
![kadaif](/data/images/2024-06-21/91647_kadaif_f.jpg)
KADAIF Tradicionalni desert ukusa koji se pamti, a svi će vam tražiti recept
Klasik bez premca, za prave sladokusce.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-01-08/73299_shutterstock-474753751_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Desert koji se smaže u trenu, a budi nostalgiju
Sočne i slatke, za prave sladokusce.
![tiramisu sa jagodama](/data/images/2024-01-09/73376_shutterstock-2142439181_f.jpg)
TIRAMISU SA JAGODAMA Nepečena letnja poslastica gotova za tren oka, a kremasta i lagana
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa jagodama ćete praviti stalno.
![argentinski gulaš](/data/images/2024-06-24/91885_shutterstock-1736449457_f.jpg)
ARGENTINSKI GULAŠ PRAVI RAJ ZA NEPCA Gurmanski delikates koji budi sva čula
Ako volite klasičan gulaš, ovaj ćete da obožavate.
![domaći puter](/data/images/2024-06-24/91880_shutterstock-2175740599_f.jpg)
DOMAĆI PUTER UKUSNIJI OD KUPOVNOG Treba vam samo 1 sastojak, a pravi se brzo i lako, ovakav do sada niste jeli
Bilo da ga samostalno mažete na hleb pa dodate prilog po želji, ili koristite za pripremu jela, bićete oduševljeni ukusom.
![njoke u paradajz sosu](/data/images/2024-06-24/91878_shutterstock-2079908065_f.jpg)
NJOKE U PARADAJZ SOSU Donosimo vam originalni italijanski recept za ovaj specijalitet bez premca
Fenomenalne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
![prašak za pecivo](/data/images/2024-06-24/91877_shutterstock-1886792284_f.jpg)
AKO NEMATE PRAŠAK ZA PECIVO KORISTITE OVO 5 najboljih zamena, a razlike u ukusu nema
Ako želite da napravite kiflice ili omiljeno pecivo, a nemate prašak za pecivo, rešenje postoji. Donosimo vam 6 fenomenalnih zamena.
![bolonjeze sos](/data/images/2024-06-21/91639_bolonjeze-sos_f.jpg)
SAVRŠENI BOLONJEZE SOS KAKAV DO SADA NISTE JELI Po receptu Vesne Dedić
Vesna Dedić, autorka kultne emisije "Balkanskom ulicom" i pisac mnogih hit romana, među kojima je nedavno ugledao svetlost dana "Boli pesme kraj", dokazala je da ima velikog talenta i za kuvanje. Jednom prilikom podelila je recept za savršeni bolonjeze sos, kog niko ne odbija, a osvaja na prvi zalogaj. U njenim đakonijama oduvek najviše uživa njena ćerka Lenka, glavni smisao njenom životu i najveći ponos.
Komentari (0)