NEMOJTE DA BACATE STARI HLEB Iskoristite da napravite picu pa pozovite prijatelje

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Iskoristite stari hleb i napravite preukusno jelo za veče sa prijateljima.

pica
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g starog hleba, narezanog na kocke
  • 2 jaja
  • 700 ml mleka
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • ½ kašičice šećera
  • crni biber
  • 250 g mocarele, narendane
  • 200 g šunke
  • zelene masline
  • origano

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Zalijte vrelim mlekom stari hleb, pa ostavite da upije. Onda rukama promešajte i pustite da se prohladi. Dodajte jaja, ulje, pospite suvim biljnim začinom, pa dobro izmešajte. Utisnite smesu u kalup. Zasebno pomešajte seckani paradajz sa šećerom i biberom pa prelijte preko hleba. Dodajte šunku, mocarelu i masline. Pecite picu oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pospite origanom i služite toplo. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

kineska piletina sa nudlama

PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu

17:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.

Komentari (0)

Loading