NEMOJTE DA BACATE STARI HLEB Iskoristite da napravite picu pa pozovite prijatelje
Iskoristite stari hleb i napravite preukusno jelo za veče sa prijateljima.
Potrebno je
- 500 g starog hleba, narezanog na kocke
- 2 jaja
- 700 ml mleka
- 20 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- ½ kašičice šećera
- crni biber
- 250 g mocarele, narendane
- 200 g šunke
- zelene masline
- origano
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Zalijte vrelim mlekom stari hleb, pa ostavite da upije. Onda rukama promešajte i pustite da se prohladi. Dodajte jaja, ulje, pospite suvim biljnim začinom, pa dobro izmešajte. Utisnite smesu u kalup. Zasebno pomešajte seckani paradajz sa šećerom i biberom pa prelijte preko hleba. Dodajte šunku, mocarelu i masline. Pecite picu oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pospite origanom i služite toplo. Prijatno!
Možda vas zanima:
PICA SA 4 VRSTE SIRA Obožavaćete je, a idealna za lepo veče sa prijateljima
Preukusno jelo oduševiće i one izbirljive.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Greje dušu i telo, kao stvorena za lepo veče sa prijateljima
Napravićete lako, a bićete oduševljeni ukusom.
PICA OD KROMPIRA Italijanski specijalitet za svako doba, a idealan za druženje sa prijateljima
Gotova začas, a slasna, sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
DESERT SA JABUKAMA Slatkiš bez mane za savršenu nedelju
Slatkiš koji se ne odbija, a nestaje sa stola odmah.
PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu
Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.
SVETOGORSKE POSNE SARME Recept bez mane, nećete da primetite da nedostaje meso
Držaće vas dugo sitim, a bićete oduševljeni ukusom.
ŠARENE KUGLICE Brzi desert savršen za slavsku trpezu, prste da poližete
Mekane i slatke, svaki zalogaj je raj za sladokusce.
ČIZKEJK OD VANILE I BOROVNICE Kremasti desert za pravo uživanje
Ako volite kremaste deserte, ovaj čizkejk ćete obožavati.
Komentari (0)