CRVENO SOČIVO SA POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Preukusno jelo na kašiku možete da pravite i u danima posta, a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 crvena paprika
- 1 tikvica
- 1 konzerva paradajz pelata
- 150 g crvenog sočiva
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- 1 kašika kima
Priprema:
Prodinstajte iseckani crni luk na jednoj kašici maslinovog ulja. Pred kraj dodajte seckani beli luk i dinstajte još nekoliko minuta. Zatim tome dodajte i oljuštenu i izrendanu šargarepu. Poklopite, pa dodajte i seckanu papriku i tikvicu. Sve dobro promešajte, pa dinstajte još oko 20 minuta, uz povremeno mešanje. Zatim sipajte celu konzervu paradajz pelata i začinite suvim biljnim začinom, mlevenom paprikom i kimom. Poklopite i kuvajte 10 minuta. Dodajte u šerpu 150 g crvenog sočiva i 300 ml vode i kuvajte sve 20 minuta. Sklonite sočivo sa šporeta, ostavite jedno deset minuta, sipajte i služite.
Možda vas zanima:
SLASNO SOČIVO SA KARIJEM I ČILIJEM Začinjena rapsodija ukusa koju ćete obožavati
Napravite ovaj slasni obrok, bićete oduševljeni. Ako volite začinjeniju hranu, pravićete ga stalno.
CRVENO SOČIVO SA POVRĆEM Proteinska namirnica koji sadrži više gvožđa od mesa, a osvaja ukusom
Namirnica izuzetno bogata gvožđem, odlična je za dane Velikog Božićnog posta, a držaće vas dugo sitim. Začini i povrće joj dodaju na ukusu.
SOČIVO NA INDIJSKI NAČIN Probajte ovo pikantno jelo i oduševite se lepezom drugačijih ukusa!
Ako volite sočivo probajte da ga napravite malo neobičnije. Dodajte mu aromatični indijski sos i vidite kakva čarolija nastaje!
HLADNA SALATA SA SOČIVOM Zdrava namirnica u neverovatnom obroku
Odmah će vam se dopasti.
RIBOLITA Italijanska osvežavajuća supa krepi organizam u trenu, a pravi raj za nepca
Toskanska supa osvojiće i one izbirljive.
NAMAZ OD ORAHA Slasan i aromatičan, a pogodan za dane strogog posta na vodi
Ukusan i začinjen, bićete oduševljeni ukusom.
OČISTITE SUDOPERU PRIRODNO DA SE SIJA KAO NOVA Treba vam 1 namirnica, a nije soda bikarbona
Jednostavan, potpuno prirodan i lak način čišćenja sudopere bez muke i ribanja.
TIRAMISU SA JAGODAMA Nepečena letnja poslastica gotova za tren oka, a kremasta i lagana
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa jagodama ćete praviti stalno.
KREMPITA Starinski desert iz bakine kuhinje mekan kao duša
Kremasti desert koji se topi u ustima, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)