CRVENO SOČIVO SA POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a svaki zalogaj je gurmanski raj

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Preukusno jelo na kašiku možete da pravite i u danima posta, a držaće vas dugo sitim.

crveno sočivo sa povrćem
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 crvena paprika
  • 1 tikvica
  • 1 konzerva paradajz pelata
  • 150 g crvenog sočiva
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 kašika slatke mlevene paprike
  • 1 kašika kima

Priprema:
Prodinstajte iseckani crni luk na jednoj kašici maslinovog ulja. Pred kraj dodajte seckani beli luk i dinstajte još nekoliko minuta. Zatim tome dodajte i oljuštenu i izrendanu šargarepu. Poklopite, pa dodajte i seckanu papriku i tikvicu. Sve dobro promešajte, pa dinstajte još oko 20 minuta, uz povremeno mešanje. Zatim sipajte celu konzervu paradajz pelata i začinite suvim biljnim začinom, mlevenom paprikom i kimom. Poklopite i kuvajte 10 minuta. Dodajte u šerpu 150 g crvenog sočiva i 300 ml vode i kuvajte sve 20 minuta. Sklonite sočivo sa šporeta, ostavite jedno deset minuta, sipajte i služite.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading