AKO VOLITE LAZANJE OVU ČORBU ĆETE OBOŽAVATI Lazanja supa krepi organizam u trenu, za prave gurmane
Sočna i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika putera
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka
- 450 g mlevenog mesa (svinjsko, juneće - može i pomešano)
- 1 veća kašika koncentrata paradajza
- 1 veća konzerva paradajz pelata
- 4 šolje pilećeg bujona
- 8 koraza lazanje
- 1 kašičica svežeg origana
- 1 šaka seckanog svežeg bosiljaka
- 1 šaka seckanog svežeg peršuna
- kisela pavlaka
- rendani sir
Priprema:
Sipajte puter i ulje u šerpu. Dodajte mleveno meso pa ga usitnite ga drvenom kašikom. Posolite, pobiberite i ubacite sitno seckane lukove. Kad zacakle, sipajte koncentrat pardajza, bujon i pelat. Kad krene da vri, ubacite i pavlaku za kuvanje i lepo promešajte. Kore za lazanje izlomite rukom i ubacite da se kuvaju. Posolite i pobiberite. Nakon što testenina omekša, ubacite kiselu pavlaku i rendani sir i poslužite toplo posuto seckanim začinima. Bon appetit!
DESERT SA JABUKAMA Slatkiš bez mane za savršenu nedelju
Slatkiš koji se ne odbija, a nestaje sa stola odmah.
PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu
Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.
SVETOGORSKE POSNE SARME Recept bez mane, nećete da primetite da nedostaje meso
Držaće vas dugo sitim, a bićete oduševljeni ukusom.
BRZI TURSKI HLEB IZ TIGANJA Recept Mirjane Bobić Mojsilović koji svi obožavaju
Mirjana Bobić Mojsilović, srpska književnica i novinarka, svakom novom knjigom oduševi vernu publiku. Iako poznata kao veliki gurman, vrlo je umerena zbog čega ima zavidnu liniju. Jednom prilikom je podelila ovaj recept za turski hleb iz tiganja, poznat po tome da se ne mesi, a bude preukusan i mekan kao duša. Upravo on je omiljen njenoj ćerki Mili i zetu Ivanu, koji obožavaju Mirjaninu kuhinju.
ŠARENE KUGLICE Brzi desert savršen za slavsku trpezu, prste da poližete
Mekane i slatke, svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Komentari (0)