NAJBOLJI RECEPT ZA BELE LAZANJE Omiljeno italijansko jelo na drugačiji način
Okupite porodicu oko stola ovim ukusnim jelom.
Sastojci:
1 pakovanje kora za lazanje
300 g feta sira
300 g šampinjona
5 kašika kisele pavlake
2 jajeta
1 crni luk
Bešamel:
300 ml mleka
40 g putera
4 kašike brašna
Priprema:
Bešamel: Zagrejati puter, dodati brašno i malo propržiti, ali da ostane bele boje. Polako sipati mlako mleko, neprestano mešajući žicom. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Kuvati uz mešanje dok se zgusne. Kratko prodinstati iseckan luk, pa dodati iseckane šampinjone. Začiniti po ukusu i dinstati dok omekšaju. Pomešati sir, jaja i kiselu pavlaku.
Slaganje: Na dno podmazanog pleha staviti malo bešamel sosa, koru, premazati je bešamelom, staviti pečurke, smesu od sira, drugu koru i tako redom dok se ne utroši sav materijal. Završiti korom i odozgo preliti bešamelom. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C, oko pola sata.
Možda vas zanima:
IDEJA ZA SUTRAŠNJI RUČAK Napravite lazanje sa BOGATIM sosom
Svi će se oduševiti!
KO BI ODOLEO LAZANJAMA? Praktičan recept koji će nahraniti celu porodicu
Kore možete i sami napraviti.
JEDNOSTAVNIJE LAZANJE NE MOGU BITI Pripremite još danas slasni ručak za celu porodicu
Italijani znaju kako da naprave dobar obrok.
IMAĆETE OSEĆAJ KAO DA STE U ITALIJI Napravite lazanju s tikvicama po STAROM receptu
Svi ukućani će biti srećni, siti i zadovoljni.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)