NAJBOLJI RECEPT ZA BELE LAZANJE Omiljeno italijansko jelo na drugačiji način
Okupite porodicu oko stola ovim ukusnim jelom.
Sastojci:
1 pakovanje kora za lazanje
300 g feta sira
300 g šampinjona
5 kašika kisele pavlake
2 jajeta
1 crni luk
Bešamel:
300 ml mleka
40 g putera
4 kašike brašna
Priprema:
Bešamel: Zagrejati puter, dodati brašno i malo propržiti, ali da ostane bele boje. Polako sipati mlako mleko, neprestano mešajući žicom. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Kuvati uz mešanje dok se zgusne. Kratko prodinstati iseckan luk, pa dodati iseckane šampinjone. Začiniti po ukusu i dinstati dok omekšaju. Pomešati sir, jaja i kiselu pavlaku.
Slaganje: Na dno podmazanog pleha staviti malo bešamel sosa, koru, premazati je bešamelom, staviti pečurke, smesu od sira, drugu koru i tako redom dok se ne utroši sav materijal. Završiti korom i odozgo preliti bešamelom. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C, oko pola sata.
Možda vas zanima:
JESENJE LAZANJE NIKO NE ODBIJA Polovina se pojede dok su još u plehu
Svaki zalogaj je raj za nepca.
BRZ, LAGAN I UKUSAN OBROK Zelena lazanja je tako dobro jelo da ćete se lako navući na njega
Spoj namirnica je neverovatan.
IDEJA ZA SUTRAŠNJI RUČAK Napravite lazanje sa BOGATIM sosom
Svi će se oduševiti!
KO BI ODOLEO LAZANJAMA? Praktičan recept koji će nahraniti celu porodicu
Kore možete i sami napraviti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)