NAJBOLJI RECEPT ZA BELE LAZANJE Omiljeno italijansko jelo na drugačiji način

Trpeza/ V.V.

13:30

Sezonski recepti 0

Okupite porodicu oko stola ovim ukusnim jelom.

NAJBOLJI RECEPT ZA BELE LAZANJE Omiljeno italijansko jelo na drugačiji način
Shutterstock

Sastojci:

1 pakovanje kora za lazanje

300 g feta sira

300 g šampinjona

5 kašika kisele pavlake

2 jajeta

1 crni luk

Bešamel:

300 ml mleka

40 g putera

4 kašike brašna

Priprema:

Bešamel: Zagrejati puter, dodati brašno i malo propržiti, ali da ostane bele boje. Polako sipati mlako mleko, neprestano mešajući žicom. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Kuvati uz mešanje dok se zgusne. Kratko prodinstati iseckan luk, pa dodati iseckane šampinjone. Začiniti po ukusu i dinstati dok omekšaju. Pomešati sir, jaja i kiselu pavlaku.  

Slaganje: Na dno podmazanog pleha staviti malo bešamel sosa, koru, premazati je bešamelom, staviti pečurke, smesu od sira, drugu koru i tako redom dok se ne utroši sav materijal. Završiti korom i odozgo preliti bešamelom. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C, oko pola sata.

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading