PUŽIĆI SA MAKOM Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, a zamirisaće vam cela kuća
Slatkiš u savršenom spoju testa i maka, za sva vremena i prilike,
Potrebno je
Za testo:
- 250 ml mleka
- 1 kockica kvasca
- 3 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 prstohvat soli
- 4 kašike ulja
- 1 jaje
- oko 500 g brašna
- 1 limun - rendana korica
Za nadev:
- 250 g mlevenog maka
- 1 dl mleka
- 150 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 limun - rendana korica
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Razmrvljeni kvasac stavite u mlako mleko, pa dodajte šećer i promešajte, stavite jaje, ulje, vanilin šećer, so i rendanu limunovu koru. Dobro promešajte pa polako dodajte brašno i zamesite glatko testo. Podelite ga u dve jufke i pustite da udvostruči zapreminu. Za to vreme pravite nadev. Mleku dodajte šećer i vanilin šećer, zagrevajte uz mešanje dok se šećer ne istopi, a mleko ne bude toplo. Rendanu limunovu koru dodajte maku, pa prelijte s mlekom i promešajte. Testo rastanjite na debljinu od 1 cm, pa premažite polovinom nadeva, urolajte i secite na debljinu 2 cm. Postupak ponovite i sa drugom jufkom i polovinom nadeva. Naređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite pužiće oko 15 do 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
PUŽIĆI SA MAKOM Mirisno pecivo mekano kao duša koje super ide uz kafu
Sočni i slatki, nestaće sa stola odmah.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)