MEKSIČKE KESADILJE PRAVI RAJ ZA NEPCA Posne i aromatične, smažu se za tren oka

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sočne i slasne, a idealne za dane posta.

meksičke kesadilje
Shutterstock

Potrebno je

  • 8 tortilja
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 kašike crnog luka
  • 400 g crvenog pasulja
  • 300 g kukuruza šećerca
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 50 ml sosa od paradajza
  • 2 kašike putera
  • 150 g gaude
  • 1/2 kašičice bibera

Priprema:

Na zagrejanom maslinovom ulju na tiganju, propržite sitno seckan crni luk. Onda dodajte pasulj i kukuruz, šećer, paradajz-sos i biber i kuvajte još 3 minuta. Tortilju stavite na 2 kašike putera. Jednu polovinu pospite rendanim sirom, pa dodajte mešavinu pasulja i kukuruza i poklopite drugom polovinom. Sa  obe strane zapecite tortilju. Otopite još putera i  pripremite i preostale kesadilje. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading