ČOKOLADNA PICA Posni specijalitet za sve sladokusce, uzećete parče više
Fenomenalna i slatka, otopićete se od miline.
Potrebno je
Za testo:
- 300 g brašna
- 150 ml mlake vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 kašike ulja
- 1 prstohvat soli
Za nadev:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 50 g posnog krema od lešnika
- 1 šolja bademovog mleka
- po želji mlevenih oraha
Priprema
Zagrejte rernu na 250 stepeni. Prvo umesite testo. U činiju stavite brašno, prašak za pecivo, vode i soli i rukom umesite testo. Zatim ga oklagijom razvijte i stavite u pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 15 minuta na 250 stepeni. Kada je testo gotovo, umotajte ga u vlažnu krpu i pustite da odstoji pet do deset minuta. Za to vreme, rastopite čokoladu za kuvanje u bademovom mleku (treba biti gušći sos), onda tu čokoladu pomešajte sa kremom i premažite testo. Pospite ga mlevenim orasima i na kraju dodajte još malo čokolade preko pice. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNA PICA Italijanski specijalitet na sladak način, nema ko će mu odoleti
Savršena za lepo veče sa prijateljima.
PICA NA VODI Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Savršena za dane strogog posta.
POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i sočna, idealna za lepo veče sa prijateljima
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA PICA SA AJVAROM Slasna i drugačija, prste da poližete
Drugačija i slasna, idealna za lepo veče sa prijateljima.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)