KREMPITA Starinski desert iz bakine kuhinje mekan kao duša
Kremasti desert koji se topi u ustima, nestaće sa stola odmah.
Za koru:
- 6 žumanaca
- 1 jaja
- 3 kašike šećera
- 3 kašike brašna
- 3 kašike ulja
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil:
- 6 belanaca
- 18 kašika šećera
- 4 kesice pudinga od vanile
- 1, 2 l mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 160 stepeni. U jednoj posudi žumanca penasto umutite sa šećerom. Onda dodajte mleko, brašno, ulje i prašak za pecivo. Sve sastojke sjedinite. U tepsiju obloženu papirom za pečenje izručite smesu. Pecite koru oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Zasebno umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera, kašiku po kašiku, uz neprestano mućenje. Na šporet stavite mleko da provri pa dodajte šečer. Razmutite prah za puding sa 2 dl mleka pa ukuvajte. Sipajte vruć puding u šam od belanaca u tankom mlazu ili u nekoliko navrata po malo, sve vreme muteći, dok se ne sjedini cela smesa. Preko kore sipajte vruć fil pa ga ravnomerno rasporedite. Pustite da se krempita prohladi. Secite i služite. Na kraju, pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.
BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
BLEDSKA KREMPITA Omiljena poslastica pokojnog maršala, a polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Kremasta i vazdušasta, bila je omiljeni kolač maršala Josipa Broza Tita.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)