TIRAMISU SA JAGODAMA Nepečena letnja poslastica gotova za tren oka, a kremasta i lagana
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa jagodama ćete praviti stalno.
Potrebno je
- 400 g piškota
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 2 bourbon vanilin šećer
- 500 g mascarpone sira
- 250 ml slatke pavlake
- 600 g jagoda (smrznute)
- 100 ml ruma
- sok od limuna
- nekoliko jagoda za dekoraciju
Priprema
Umutite šećer sa žumacima i vanilinim šećerom dok smesa ne postane kremasta, pa dodajte mascarpone sir. Umutite slatku pavlaku u šlag pa umešajte u fil. Umutite čvrsti sneg od 3 kašike šećera i belanaca pa dodajte u fil. Onda fil stavite u frižider. Iseckajte jagode pa pola količine umutite miskerom, dodajte limunov sok i rum. Zatim premažite dno kalupa sa malo fila pa ređajte piškote umočene u sok od jagoda, prelijte sa pola fila i isečenim jagodama (druga polovina jagoda), ređajte piškote pa pokrijte filom. Ostavite tiramisu u frižideru preko noći. Sutradan pre serviranja dekorišite sa jagodama. Bon appetit!
Možda vas zanima:
VANILA TIRAMISU BUDI SVA ČULA Još kremastiji od originala, a po ukusu mu nema ravnog!
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za najlepški klasik italijanske kuhinje
Sočan i mirisan, a savršen uz šoljicu kafe.
TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
NEODOLJIVI TIRAMISU SA PISTAĆIMA Italijanski klasik na moderan način, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Mirisni kolač raspametiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)