NJOKE U PARADAJZ SOSU Donosimo vam originalni italijanski recept za ovaj specijalitet bez premca

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.

njoke u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je

Za njoke:

  • 1 kg krompira
  • 1/4 kašičice muskatnog oraščića
  • 1 jaje
  • 250 g brašna

Za sos:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 800 ml paradajz sosa
  • 10 listova bosiljka
  • 1 kašičica sušenog origana
  • parmezan

Priprema

Sečen krompir stavite u šerpu. Posolite i kuvajte, sve dok ne postane mekan. Onda ga procedite i ispasirajte. Dodajte jaje, muskatni oraščić, biber i prosejano brašno, pa zamesite testo. Podelite testo na 4 jednaka dela i svaki deo razvucite u oblik zmijice. Rolajte testo gore dole dok ne dobijete oblik.  Zatim ga isecite na manje delove i stavljajte ih u šerpu sa ključalom vodom. Gotove su čim isplivaju na površinu. Dinstajte luk na zagrejanom ulju, u većem tiganju, sve dok ne porumeni. Dodajte mleveni beli luk i dinstajte još 2 minuta. Nalijte paradajz sosom, dodajte seckani bosiljak i sušeni origano. Sve promešajte pa kuvajte još 5-10 minuta. Dodajte u sos proceđene njoke i kuvajte još minut, dva. Na kraju, pospite parmezanom. Služite toplo. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading