NJOKE U PARADAJZ SOSU Donosimo vam originalni italijanski recept za ovaj specijalitet bez premca

Izvor: Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.

njoke u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je

Možda vas zanima:

Za njoke:

  • 1 kg krompira
  • 1/4 kašičice muskatnog oraščića
  • 1 jaje
  • 250 g brašna

Za sos:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 800 ml paradajz sosa
  • 10 listova bosiljka
  • 1 kašičica sušenog origana
  • parmezan

Priprema

Sečen krompir stavite u šerpu. Posolite i kuvajte, sve dok ne postane mekan. Onda ga procedite i ispasirajte. Dodajte jaje, muskatni oraščić, biber i prosejano brašno, pa zamesite testo. Podelite testo na 4 jednaka dela i svaki deo razvucite u oblik zmijice. Rolajte testo gore dole dok ne dobijete oblik.  Zatim ga isecite na manje delove i stavljajte ih u šerpu sa ključalom vodom. Gotove su čim isplivaju na površinu. Dinstajte luk na zagrejanom ulju, u većem tiganju, sve dok ne porumeni. Dodajte mleveni beli luk i dinstajte još 2 minuta. Nalijte paradajz sosom, dodajte seckani bosiljak i sušeni origano. Sve promešajte pa kuvajte još 5-10 minuta. Dodajte u sos proceđene njoke i kuvajte još minut, dva. Na kraju, pospite parmezanom. Služite toplo. Bon appetit!

vasina torta

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena

18:30

28 mart, 2025

Sezonski recepti

Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.

Komentari (0)

Loading