SOČNA PILETINA NA DRUGAČIJI NAČIN Kokosovo mleko dodaje na aromi, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Imaćete osećaj kao da ste u Kolumbiji, a smazaćete za tren oka.

piletina u kokosovom mleku
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg pilećeg belog mesa
  • 400 ml kokosovog mleka
  • 400 g paradajza
  • 200 ml sosa od paradajza
  • 50 g šećera
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike karija
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka

Priprema:

Posolite i pobiberite piletinu. Ulje i kari zagrejte oko 2 minuta, u većoj posudi, na srednjoj temperaturi. Onda dodajte crni i beli luk i kuvajte još minut. Dodajte i piletinu i promešajte. Kuvajte još 10 minuta, na umerenoj vatri, sve dok se piletina ne skuva. Sipajte kokosovo mleko, paradajz, paradajz sos i šećer. Dobro promešajte. Poklopite i ostavite da se krčka oko pola sata. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading