KREM ČORBA OD ŠAMPINJONA Pavlaka joj daje poseban šmek, a klasik bez premca
Okrepiće vam organizam u trenu, a sočna i ukusna.
Potrebno je
- 300 g svežih šampinjona
- glavica crnog luka
- mala šargarepa
- čaša mleka
- 1,5 dl pavlake za kuvanje
- so
- biber
- mešavina začina
Priprema:
Očistite i operite pečurke, pa ih isecite na listiće. Očistite glavicu crnog luka. Onda ga izdinstajte u tiganju na srednjoj temperaturi. Onda dodajte pečuke, pa kad omekšaju, skinite šerpu sa ringle i izblendajte ih štapnim mikserom. Zatim, šerpu vratite na ringlu i dodajte seckanu šargarepu i začine. Posolite i pobiberite. Nalijte vodom. Nakon što šargarpa bude kuvana, dodajte mleko i pavlaku za kuvanje. Prokuvajte kratko pa skinite sa ringle. Po potrebi, možete da dolijete malo vode. Prijatno!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)