KROFNE PUNJENE JAGODAMA I ŠLAGOM Još slađe nego one klasične, a mekane kao duša

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasične krofne, ove ćete obožavati.

krofne sa jagodama i šlagom
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 300 g brašna
  • 1 jaje
  • 45 g šećera
  • 1,5 kašičice soli
  • 1 ravna kašičica suvog kvasca
  • 140 ml toplog mleka
  • 40 g neslanog putera 

Još:

  • 300 ml slatke pavlake 
  • 30 g šećera 
  • jagode 
  • džem 
  • šećer u prahu 

Priprema

U jednoj posudi pomešajte suvi kvasac i šećer, pa sipajte toplo mleko. Sjedinite dobro, pa dodajte jaje i umutite. Onda dodajte prosejano brašno i so, pa zamesite testo. Dodajte puter sobne temeprature i mesite dok se puter i testo lepo ne sjedine. Pokrijte providnom folijom i pustite da nadođe nekih 2 sata. Premesite kratko testo, pa podelite na 8 jednakih delova. Rukom oblikujte u lopticu. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da krofne nadođu nekih 30 minuta. Pritisnite prstima svaku lopticu, pa ponovo oblikujte lopticu. Poređajte ih na pleh, ponovo pokrijte providnom folijom i pustite da odstoje pola sata. U vrelom ulju pržite krofne. Ostavite da se ocede od viška ulja. Slatku pavlaku umutite sa šećerom, a jagode isecite po želji. Prohlađene krofne secite na pola, pa sipajte umućenu slatku pavlaku. Zatim, premažite džemom, pa poređajte seckane jagode, a onda preklopite drugom polovinom krofne. Pospite šećerom u prahu. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading