KROFNE PUNJENE JAGODAMA I ŠLAGOM Još slađe nego one klasične, a mekane kao duša
Ako volite klasične krofne, ove ćete obožavati.
Potrebno je
Za testo:
- 300 g brašna
- 1 jaje
- 45 g šećera
- 1,5 kašičice soli
- 1 ravna kašičica suvog kvasca
- 140 ml toplog mleka
- 40 g neslanog putera
Još:
- 300 ml slatke pavlake
- 30 g šećera
- jagode
- džem
- šećer u prahu
Priprema
U jednoj posudi pomešajte suvi kvasac i šećer, pa sipajte toplo mleko. Sjedinite dobro, pa dodajte jaje i umutite. Onda dodajte prosejano brašno i so, pa zamesite testo. Dodajte puter sobne temeprature i mesite dok se puter i testo lepo ne sjedine. Pokrijte providnom folijom i pustite da nadođe nekih 2 sata. Premesite kratko testo, pa podelite na 8 jednakih delova. Rukom oblikujte u lopticu. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da krofne nadođu nekih 30 minuta. Pritisnite prstima svaku lopticu, pa ponovo oblikujte lopticu. Poređajte ih na pleh, ponovo pokrijte providnom folijom i pustite da odstoje pola sata. U vrelom ulju pržite krofne. Ostavite da se ocede od viška ulja. Slatku pavlaku umutite sa šećerom, a jagode isecite po želji. Prohlađene krofne secite na pola, pa sipajte umućenu slatku pavlaku. Zatim, premažite džemom, pa poređajte seckane jagode, a onda preklopite drugom polovinom krofne. Pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
4 SAVETA ZA SAVRŠENE KROFNE Neće biti masne i teške već mekane, šupljikave i vazdušaste
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u omiljenom pecivu.
BABA DESINE PRINCES KROFNE MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovako kremaste i mekane niste jeli
Najbolje stavite odmah duplu meru.
PUNJENE PA PRELIVENE PROFITEROLE Kao iz najbolje poslastičarnice, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i sočne, pravićete stalno.
KROFNE IZ RERNE SAVRŠENE ZA DIJETU Nisu masne, a mekane i vazdušaste
Mnogo zdravije, a podjednako ukusne.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)