KROFNE PUNJENE JAGODAMA I ŠLAGOM Još slađe nego one klasične, a mekane kao duša
Ako volite klasične krofne, ove ćete obožavati.
Potrebno je
Za testo:
- 300 g brašna
- 1 jaje
- 45 g šećera
- 1,5 kašičice soli
- 1 ravna kašičica suvog kvasca
- 140 ml toplog mleka
- 40 g neslanog putera
Još:
- 300 ml slatke pavlake
- 30 g šećera
- jagode
- džem
- šećer u prahu
Priprema
U jednoj posudi pomešajte suvi kvasac i šećer, pa sipajte toplo mleko. Sjedinite dobro, pa dodajte jaje i umutite. Onda dodajte prosejano brašno i so, pa zamesite testo. Dodajte puter sobne temeprature i mesite dok se puter i testo lepo ne sjedine. Pokrijte providnom folijom i pustite da nadođe nekih 2 sata. Premesite kratko testo, pa podelite na 8 jednakih delova. Rukom oblikujte u lopticu. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da krofne nadođu nekih 30 minuta. Pritisnite prstima svaku lopticu, pa ponovo oblikujte lopticu. Poređajte ih na pleh, ponovo pokrijte providnom folijom i pustite da odstoje pola sata. U vrelom ulju pržite krofne. Ostavite da se ocede od viška ulja. Slatku pavlaku umutite sa šećerom, a jagode isecite po želji. Prohlađene krofne secite na pola, pa sipajte umućenu slatku pavlaku. Zatim, premažite džemom, pa poređajte seckane jagode, a onda preklopite drugom polovinom krofne. Pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
KROFNE PUNJENE ČOKOLADOM Uspeće i početnicima u kuhinji, a pojedu se u jednom zalogaju
Slatke i čokoladne, prste da poližete.
KROFNE Po originalnom pekarskom receptu, vazdušaste i mekane, sa bogatim filom
Sa kremom od lešnika, slatke i sočne.
ŠU ŠU KROFNE Liče na princes, ali su drugačije i posebne Recept i intervju sa Ivanom Marković
Recept za ovaj neodoljivi desert dala nam je Ivana Marković iz Valjeva.
ŽERBO KOCKE Mađarski desert koji samo dobija na popularnosti, a nestane sa stola odmah
Mađarski starinski kolači od kora, džema i oraha.
3 BRZA A NEODOLJIVA ROLATA Od čokolade, banane i limuna za prave sladokusce
Slatki i mirisni, pravićete stalno.
DUNAVSKI PAPRIKAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Aromatično jelo sa ribom za prave gurmane, a posno
Posni paprikaš raspamtiće i one izbirljive, a riba i vino mu daju poseban šmek.
KAKO DA BEZE BUDE SAVRŠEN Izbegnite ovih 6 grešaka koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Beze je osnova mnogih poslastica, ali ako vam ne uspe, upropastićete ceo trud.
KNEDLE SA KAJSIJAMA BOLJE NEGO ONE KLASIČNE Drugačije i aromatične, zamirisaće cela kuća
Sočne i slatke, najbolje stavite odmah duplu meru.
Komentari (0)