KROFNE PUNJENE JAGODAMA I ŠLAGOM Još slađe nego one klasične, a mekane kao duša
Ako volite klasične krofne, ove ćete obožavati.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

NEODOLJIVE FRITULE Sočne i mekane kao pamuk, za savršen vikend
Pospite šećerom u prahu i uživajte.

POSNE KROFNE Nimalo ne zaostaju za originalom, a mekane kao pamuk
Najbolje služite uz šolju kafe.
Za testo:
- 300 g brašna
- 1 jaje
- 45 g šećera
- 1,5 kašičice soli
- 1 ravna kašičica suvog kvasca
- 140 ml toplog mleka
- 40 g neslanog putera
Još:
- 300 ml slatke pavlake
- 30 g šećera
- jagode
- džem
- šećer u prahu
Priprema
U jednoj posudi pomešajte suvi kvasac i šećer, pa sipajte toplo mleko. Sjedinite dobro, pa dodajte jaje i umutite. Onda dodajte prosejano brašno i so, pa zamesite testo. Dodajte puter sobne temeprature i mesite dok se puter i testo lepo ne sjedine. Pokrijte providnom folijom i pustite da nadođe nekih 2 sata. Premesite kratko testo, pa podelite na 8 jednakih delova. Rukom oblikujte u lopticu. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da krofne nadođu nekih 30 minuta. Pritisnite prstima svaku lopticu, pa ponovo oblikujte lopticu. Poređajte ih na pleh, ponovo pokrijte providnom folijom i pustite da odstoje pola sata. U vrelom ulju pržite krofne. Ostavite da se ocede od viška ulja. Slatku pavlaku umutite sa šećerom, a jagode isecite po želji. Prohlađene krofne secite na pola, pa sipajte umućenu slatku pavlaku. Zatim, premažite džemom, pa poređajte seckane jagode, a onda preklopite drugom polovinom krofne. Pospite šećerom u prahu. Prijatno!

NEODOLJIVE KIFLICE SA RATLUKOM Slatkiš iz bakine kuhinju koji budi nostalgiju
Mirisne i sočne, nema ko vam neće tražiti recept.

NAJUKUSNIJI DOMAĆI SIR Napravi se lako, a super ide uz razna jela
Trajaće oko nedelju dana, a bićete oduševljeni koliko je ukusan.

SLASNE ROLNICE SA KAČKAVALJEM Prava eksplozija ukusa u svakom zalogaju, super za doručak ili večeru
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

SLANA ROZENKA Predjelo bez kojeg slava ne prolazi, a svi gosti ga vole
Slasno predjelo osvaja od prvog zalogaja.

ZOJA TORTA Poslastičarsko čudo zavolećete od prvog zalogaja, za prave ljubitelje čokolade
Čokoladna i raskošna poslastica raspametiće sve koji je budu probali.
Komentari (0)