KROFNE PUNJENE ČOKOLADOM BOLJE NEGO ONE KLASIČNE Tope se u ustima, a mekane kao duša

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Slatke i neodoljive, pravi raj za sladokusce.

krofne
Shutterstock

Potrebno je:

  • 800 g brašna
  • 2 jajeta
  • 2 dl mlakog mleka
  • 1 dl vode
  • 1 dl ulja
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kora izrendana od limuna
     

Za punjenje:

  • 70 g čokolade

Za prženje:

  • 2 dl ulja

Priprema

U jednoj posudi pomešajte mleko, šećer, so, kvasac i malo brašna. Promešajte varjačom pa ostavite 10 ak minuta da nadođe. Sipajte u vanglu i dodajte preostale sastojke. Zamesite glatko testo pa ostavite na toplom da nadođe. Razvucite oklagijom do debljine malog prsta. Čokoladu isecite na kockice pa poređajte u razmaku 3 do 4 cm. Preklopite drugom polovinom testa pa čašom vadite krofne. Ostavite da nadođe. Pržite na vrelom ulju sa obe strane. Pospite ih šećerom u prahu. Bon appetit!

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading