KROFNE PUNJENE ČOKOLADOM BOLJE NEGO ONE KLASIČNE Tope se u ustima, a mekane kao duša
Slatke i neodoljive, pravi raj za sladokusce.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

KROFNE SA JABUKAMA Slatko pecivo koje pomera granice dobrog ukusa, a super ide uz čaj
Slatke i drugačije, bićete oduševljeni ukusom.

PRINCES KROFNE Mekane kao duša i sočne, baš kao one iz bakine kuhinje
Mekane i ukusne, za sve prilike.

NAJMEKŠE KROFNE Sočne i slatke, nema ko vam neće tražiti recept
Fenomenalan slatkiš nestaće sa stola odmah.
- 800 g brašna
- 2 jajeta
- 2 dl mlakog mleka
- 1 dl vode
- 1 dl ulja
- 1 kocka kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kora izrendana od limuna
Za punjenje:
- 70 g čokolade
Za prženje:
- 2 dl ulja
Priprema
U jednoj posudi pomešajte mleko, šećer, so, kvasac i malo brašna. Promešajte varjačom pa ostavite 10 ak minuta da nadođe. Sipajte u vanglu i dodajte preostale sastojke. Zamesite glatko testo pa ostavite na toplom da nadođe. Razvucite oklagijom do debljine malog prsta. Čokoladu isecite na kockice pa poređajte u razmaku 3 do 4 cm. Preklopite drugom polovinom testa pa čašom vadite krofne. Ostavite da nadođe. Pržite na vrelom ulju sa obe strane. Pospite ih šećerom u prahu. Bon appetit!

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)