AKO VAM KOLAČ NE USPE POSTOJI REŠENJE 4 problema i načini da slatkiš ipak bude savršen
Većina ovih problema se desila svakoj domaćici, zato samo pratite rešenja i vaš desert će da bude kao nov.
1. Ako je testo previše suvo
Može da se desi ako ste koristili mala jaja, ili ste stavili testo u suviše vruću rernu.
Rešenje: Kolač prelijte mlekom ili sokom, pa ga ostavite u frižideru nekoliko sati.
2. Sredina testa je žitka, ali se odvaja od ivica pleha
Može da se dogodi ako je temperatura pečenja bila neodgovarajuća.
Rešenje: Pecite kolač još neko vreme ali smanjite temperturu. Da ne bi izgoreo-prekrijte kolač aluminijuskom folijom.
3. Testo je naraslo a onda iznenada splasnulo
Ako virite kroz vrata rerne možete da dovedete da testo krene da "tone" i tako ga upropastite. Možda ste sipali previše praška za pecivo ili ste predugo mutili jaja.
Rešenje: Veću količinu fila stavite preko središnjeg dela kolača. Zatim, premažite kolač šlagom i dekorišite ga da biste prikrili rupu koja se napravila u centralnom delu poslastice.
4. Kolač je narastao, ali je popucao po površini
Ako stavite previše praška za pecivo ili kvasca, ili pečete u preuskoj tepsiji može da dođe do ovog problema. Takođe. povedite računa o temperaturi na kojoj pečete, nemojte da bude prejaka.
Rešenje: Dodajte šlag preko deserta da zamaskira problem.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)