URADITE OVO KADA PRAVITE GIBANICU Biće vazdušasta i mekana kao duša, a nikad se ne biste setili
Pravljenje omiljene srpske pite deluje jednostavno, ali postoje cake zbog kojih će da bude savršena.
Primenite ova 2 jednostavna trika i bićete oduševljeni rezulatom.
1. Dodajte vanilin šećer
Dodajte prstohvat vanilinog šećera kada pravite gibanicu, i osetićete ogromnu razliku u ukusu. Neće da bude slatka, ali će da dobije malo slatke arome.
2. Način hlađenja
Isecite kore na trake pa ih uvaljajte u smesu. Zatim, pečenu gibanicu prevrnite na 4 šolje, da se hladi naopačke, da bi ostala vazdušasta. Ostavite tako 20 minuta.
A ako pravite neke od navedenih greški, možete i to da promenite
Stavljate pitu u zagrejanu rernu
Primenite trik poznatih kuvara, i stavite pitu u hladnu rernu, pa tek onda uključite temperaturu. Biće ravnomerno pečena.
Sečete pitu tek kada je pečena
Nemojte da sečete vrelu pitu, kako odjednom ne bi splasnula. Najbolje je secite pre pečenja, pa će kroz rezove izlaziti višak pare
Možda vas zanima:
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
POSNA GIBANICA Ni malo ne zaostaje za originalom, a idealna za doručak ili večeru
Sočna pita odlična je za dane posta, a pravi se od gotovih kora.
SOČNA GIBANICA Poći će vam voda na usta koliko je ukusna, a priprema je tako jednostavna
Uspeće svima, a pomera granice dobrog ukusa.
POSNA GIBANICA BOLJA OD MRSNE Omiljena srpska pita koja se smaže začas, ukusa koji se pamti
Ako volite gibanicu, njenu posnu verziju ćete da obožavate.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)