URADITE OVO KADA PRAVITE GIBANICU Biće vazdušasta i mekana kao duša, a nikad se ne biste setili

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Pravljenje omiljene srpske pite deluje jednostavno, ali postoje cake zbog kojih će da bude savršena.

gibanica
Shutterstock

Primenite ova 2 jednostavna trika i bićete oduševljeni rezulatom.

1. Dodajte vanilin šećer

Dodajte prstohvat vanilinog šećera kada pravite gibanicu, i osetićete ogromnu razliku u ukusu. Neće da bude slatka, ali će da dobije malo slatke arome.

2. Način hlađenja

Isecite kore na trake pa ih uvaljajte u smesu. Zatim, pečenu gibanicu prevrnite na 4 šolje, da se hladi naopačke, da bi ostala vazdušasta. Ostavite tako 20 minuta. 

A ako pravite neke od navedenih greški, možete i to da promenite

Stavljate pitu u zagrejanu rernu

Primenite trik poznatih kuvara, i stavite pitu u hladnu rernu, pa tek onda uključite temperaturu. Biće ravnomerno pečena.

Sečete pitu tek kada je pečena

Nemojte da sečete vrelu pitu, kako odjednom ne bi splasnula. Najbolje je secite pre pečenja, pa će kroz rezove izlaziti višak pare

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading