ŠVARCVALD ROLAT Klasik bez premca na drugačiji način, a smaže se u trenu
Ako volite Švarcvald tortu, ovaj rolat ćete obožavati.
![švarcvald rolat](/data/images/2024-06-28/92329_svarcvald-rolat_f.jpg?timestamp=1719525600)
Potrebno je
Za koru:
- 6 jaja
- 100 g brašna
- 100 g šećera
- 3 kašike kakaoa
- 1/2 praška za pecivo
- 1 kašika višnjevače
Fil:
- 400 ml slatke pavlake
- 250 g očišćenih višanja (odleđenih ili iz kompota)
Za dekoraciju:
- 1 štangla čokolade
Priprema:
Belanca čvrsto umutite. Posebno umutite žumanca sa šećerom u penastu smesu, pa dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao i izmešajte kašikom. Sipajte u sneg od belanaca i izmešajte. Smesu prespite u podmazan pleh i pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Vruću koru urolajte u krpu i ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku. Ohlađenu koru odmotajte, poprskajte višnjevačom i nafilujte umućenom pavlakom. Odozgo poređajte višnje. Urolajte i okolo premažite umućenom pavlakom. Ukrasite rendanom čokoladom.
Savet
Umućenu slatku pavlaku možete da pomešate sa višnjama i da nafilujete rolat.
Možda vas zanima:
![hleb sa suvim grožđem i cimetom](/data/images/2024-07-01/92571_shutterstock-1842020530_f.jpg)
HLEB SA SUVIM GROŽĐEM I CIMETOM Slatko zadovoljstvo probudiće sva čula, a uspeva svima
Možete da ga jedete za užinu ili desert, ili da ga dodate uz omiljeni namaz.
![mrvičasti kolač sa smokvama](/data/images/2024-06-28/92365_shutterstock-1965055240_f.jpg)
MRVIČASTI KOLAČ SA SMOKVAMA Drugačiji i poseban, nećete moći da stanete na samo jednom parčetu
Ako volite smokve, ovaj kolač ćete praviti stalno.
![kolač sa kajsijama](/data/images/2024-06-28/92327_kolac-sa-kajsijama_f.jpg)
KOLAČ SA KAJSIJAMA Osvežavajući desert mekan kao duša, za vrele letnje dane
Sočan i lagan, za pravo zadovoljstvo.
![žerbo kocke](/data/images/2024-06-28/92361_zerbo-kocke_f.jpg)
ŽERBO KOCKE Mađarski desert koji samo dobija na popularnosti, a nestane sa stola odmah
Mađarski starinski kolači od kora, džema i oraha.
![kokice](/data/images/2024-07-02/92658_shutterstock-2368676253_f.jpg)
NAJBOLJE I NAJBRŽE KOKICE IZ ŠERPE Trikovi koji provereno rade, biće hrskave i slasne
Saveti za najukusnije kokice koje možete da napravite za lepo veče sa prijateljima.
![domaći sir](/data/images/2024-07-01/92586_shutterstock-672341266_f.jpg)
DOMAĆI SIR BOLJI OD KUPOVNOG Napravi se brzo i lako, a ukućani će stajati u redu za još
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
![tikvice](/data/images/2024-07-02/92645_shutterstock-2316708133_f.jpg)
DVE NAJČEŠĆE GREŠKE KOD PRIPREME TIKVICA Zbog ovoga su gnjecave i vodenaste umesto sočne
Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama, a zbog kojih tikvice ispadnu gnjecave ili tvrde.
![hleb sa suvim grožđem i cimetom](/data/images/2024-07-01/92571_shutterstock-1842020530_f.jpg)
HLEB SA SUVIM GROŽĐEM I CIMETOM Slatko zadovoljstvo probudiće sva čula, a uspeva svima
Možete da ga jedete za užinu ili desert, ili da ga dodate uz omiljeni namaz.
![banana uštipci](/data/images/2024-06-28/92389_shutterstock-1877654863_f.jpg)
BANANA UŠTIPCI BOLJI OD OBIČNIH Savršeni za doručak ili užinu, klasik na drugačiji način
Slasni i drugačiji, osvojiće i one koji ne vole uštipke.
Komentari (0)