ŠVARCVALD ROLAT Klasik bez premca na drugačiji način, a smaže se u trenu
Ako volite Švarcvald tortu, ovaj rolat ćete obožavati.
Potrebno je
Za koru:
- 6 jaja
- 100 g brašna
- 100 g šećera
- 3 kašike kakaoa
- 1/2 praška za pecivo
- 1 kašika višnjevače
Fil:
- 400 ml slatke pavlake
- 250 g očišćenih višanja (odleđenih ili iz kompota)
Za dekoraciju:
- 1 štangla čokolade
Priprema:
Belanca čvrsto umutite. Posebno umutite žumanca sa šećerom u penastu smesu, pa dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao i izmešajte kašikom. Sipajte u sneg od belanaca i izmešajte. Smesu prespite u podmazan pleh i pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Vruću koru urolajte u krpu i ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku. Ohlađenu koru odmotajte, poprskajte višnjevačom i nafilujte umućenom pavlakom. Odozgo poređajte višnje. Urolajte i okolo premažite umućenom pavlakom. Ukrasite rendanom čokoladom.
Savet
Umućenu slatku pavlaku možete da pomešate sa višnjama i da nafilujete rolat.
Možda vas zanima:
ROLAT S BANANAMA SE TOPI U USTIMA Nema paljenja rerne, a savršeno ide uz kafu
Mirisan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
PORTUGALSKI ROLAT SA POMORANDŽOM Recept poznatog kuvara za desert koji se topi u ustima
Poznati televizijski kuvar Rudolf van Vin podelio je recept za neodoljivi desert.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM OD KAJSIJA Isti kao onaj iz bakine kuhinje, mirisan, sočan i neodoljiv!
I dupla mera će biti malo.
BELI ROLAT SA POMORANDŽAMA Osvežavajući desert kao osmišljen za tople dane, zasladiće vas u momentu
Kremast i neodoljiv, uzećete parče više.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)