ŠVARCVALD ROLAT Klasik bez premca na drugačiji način, a smaže se u trenu

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Ako volite Švarcvald tortu, ovaj rolat ćete obožavati.

švarcvald rolat
Shutterstock

Potrebno je
Za koru:

  • 6 jaja
  • 100 g brašna
  • 100 g šećera
  • 3 kašike kakaoa
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 kašika višnjevače

Fil:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 250 g očišćenih višanja (odleđenih ili iz kompota)

Za dekoraciju:

  • 1 štangla čokolade

Priprema:

Belanca čvrsto umutite. Posebno umutite žumanca sa šećerom u penastu smesu, pa dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao i izmešajte kašikom. Sipajte u sneg od belanaca i izmešajte. Smesu prespite u podmazan pleh i pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Vruću koru urolajte u krpu i ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku. Ohlađenu koru odmotajte, poprskajte višnjevačom i nafilujte umućenom pavlakom. Odozgo poređajte višnje. Urolajte i okolo premažite umućenom pavlakom. Ukrasite rendanom čokoladom.

Savet
Umućenu slatku pavlaku možete da pomešate sa višnjama i da nafilujete rolat.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading