3 BRZA A NEODOLJIVA ROLATA Od čokolade, banane i limuna za prave sladokusce
Slatki i mirisni, pravićete stalno.
Čoko rolat
Sastojci:
Za koru:
- 5 jaja
- 100 g brašna
- 100 g šećera
- 80 g narendane čokolade
- 1 vanilin šećer
Za fil:
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 100 g čokolade
- 100 g putera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Kora: Belanca umutite sa šećerom i vanilin šećerom u čvrst sneg. Dodajte žumanca i sjedinite. Dodajte narendanu čokoladu i brašno. Varjačom izmešajte i sipajte u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta. Vruću koru stavite na čistu krpu i urolajte. Ostavite da se tako ohladi. Fil: Na pari skuvajte šećer, vanilin šećer i jaja uz neprestano mešanje. Kada se sjedine u gustu smesu, dodajte čokoladu i kada se istopi, sklonite sa šporeta. U prohlađen fil dodajte umućen puter i mikserom sjedinite. Nafilujte biskvit i urolajte, pa ga nafilujte i spolja. Po želji ukrasite rendanom čokoladom ili umesto filom rolat prelijte glazurom od čokolade.
Savet
Kako biste lakše savili ispečenu koru, pecite je na pek-papiru pa je urolajte zajedno sa njim, polako odvajajući papir dok umotavate.
Od limuna
Sastojci:
Za koru:
- 4 jaja
- 4 kašike vruće vode
- 120 g šećera
- 100 g brašna
- 1 kašika gustina
- izrendana kora od pola limuna
Za fil:
- 400 ml slatke pavlake
- 50 g šećera u prahu
- 1 kesica želatina u prahu
- 5 kašika soka od limuna
Priprema:
Kora: Penasto umutite jaja i vodu. Neprestano muteći dodajte malo po malo šećera. Sipajte brašno, gustin i koru od limuna i polako izmešajte varjačom. Sipajte u podmazan pleh i pecite 15 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Krpu pospite šećerom, prevrnite vruću koru na nju i urolajte. Fil: Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice. Dodajte sok od limuna i ostavite da se ohladi. Umutite čvrsto slatku pavlaku, pa dodajte želatin i šećer u prahu. Sjedinite mikserom. Odvijte koru, namažite filom i ponovo urolajte. Po želji, rolat pospite šećerom u prahu.
Sa bananama
Sastojci:
Za koru:
- 6 jaja
- 10 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 3 kašike kakaoa
Za fil:
- 300 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade za kuvanje
- 2 banane
Priprema:
Umutite belanca u čvrst sneg. Dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Dodajte jedno po jedno žumance sve vreme muteći. Dodajte brašno i kakao i izmešajte kašikom. Sipajte smesu u podmazan veliki pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta. Vruću koru urolajte pomoću krpe u rolat i ostavite da se ohladi. Stavite u šerpu slatku pavlaku i čokoladu i mešajte dok se čokolada ne istopi, zagrejte do ključanja, ali pazite da ne provri. Sklonite sa vatre i mutite mikserom dok se ne zgusne. Nafilujte celu koru, banane stavite na početak jednu iza druge i ponovo urolajte. Odozgo nafilujte ostatkom fila. Po želji pospite kakaom ili rendanom čokoladom.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE GALETE Tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u testo, a totalno daje šmek
Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
Komentari (0)