6 NAJBOLJIH TRIKOVA ZA PEČENJE TORTE Biće kao iz poslastičarnice, a svaki recept će uspeti

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Jednostavni i primenljivi trikovi uspeće svima. a poslastica će oboriti s nogu sve koji je budu probali.

pravljenje torte
Shutterstock

​1. Koristite sastojke sobne temperature

Lakše je da umutite belanca koja su odstojala na sobnoj temperaturi. Za najbolji rezultat, sve sastojke izvadite sat vremena ranije.

2. Temeljno umutite puter i šećer

Mutite oko 10 minuta da bi smesa bila svetla i mekana. 

3. Proverite da li su brašno i sredstva za dizanje sveži

Proverite rok trajanja brašnu i sredstvima za dizanje testa. 

4. Prosejte suve sastojke na vlažne

Obavezno prvo prosete sve suve sastojke. 

5. Koristite odgovarajući kalup za torte

Metalni plehovi apsorbovaće manje toplote od crnih, pa u zavisnosti od toga, proverite tortu nekoliko minuta ranije. Četvrtasti pleh okrenite u rerni na polovini pečenja. Sprečićete zagorene uglove.

6. Pecite na srednjoj ringli u rerni

Da biste bili sigurni da će kolač ili patrišpanj ravnomerno da se ispeče, najbolje da koristite srednju ringlu u rerni.

Komentari (0)

Loading