6 NAJBOLJIH TRIKOVA ZA PEČENJE TORTE Biće kao iz poslastičarnice, a svaki recept će uspeti
Jednostavni i primenljivi trikovi uspeće svima. a poslastica će oboriti s nogu sve koji je budu probali.
![pravljenje torte](/data/images/2024-06-28/92366_shutterstock-2069049545_f.jpg?timestamp=1719525600)
1. Koristite sastojke sobne temperature
Lakše je da umutite belanca koja su odstojala na sobnoj temperaturi. Za najbolji rezultat, sve sastojke izvadite sat vremena ranije.
2. Temeljno umutite puter i šećer
Mutite oko 10 minuta da bi smesa bila svetla i mekana.
3. Proverite da li su brašno i sredstva za dizanje sveži
Proverite rok trajanja brašnu i sredstvima za dizanje testa.
4. Prosejte suve sastojke na vlažne
Obavezno prvo prosete sve suve sastojke.
5. Koristite odgovarajući kalup za torte
Metalni plehovi apsorbovaće manje toplote od crnih, pa u zavisnosti od toga, proverite tortu nekoliko minuta ranije. Četvrtasti pleh okrenite u rerni na polovini pečenja. Sprečićete zagorene uglove.
6. Pecite na srednjoj ringli u rerni
Da biste bili sigurni da će kolač ili patrišpanj ravnomerno da se ispeče, najbolje da koristite srednju ringlu u rerni.
![banana uštipci](/data/images/2024-06-28/92389_shutterstock-1877654863_f.jpg)
BANANA UŠTIPCI BOLJI OD OBIČNIH Savršeni za doručak ili užinu, klasik na drugačiji način
Slasni i drugačiji, osvojiće i one koji ne vole uštipke.
![štrudla sa rogačem i jabukama](/data/images/2024-07-01/92577_shutterstock-2093488033_f.jpg)
ŠTRUDLA SA ROGAČEM I JABUKAMA Poslastica koja se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Klasik na drugačiji način, pravićete stalno.
![ledeni čaj od breskve](/data/images/2024-07-01/92569_shutterstock-2334976291_f.jpg)
LEDENI ČAJ OD BRESKVE Bolji od kupovnog a rashladiće vas u trenu, ovakav do sada niste pili
Potpuno prirodna verzija omiljenog letnjeg napitka bez veštačkih boja, dodataka i konzervansa.
![žilavo meso](/data/images/2024-07-01/92581_shutterstock-2279599397_f.jpg)
NEMOJTE DA BACATE ŽILAVO MESO Dodajte mu ova 2 sastojka i biće sočno i aromatično
I najžilavije meso jednostavnim trikovima možete da pretvorite u sočan obrok.
![krompir čorba sa slaninom](/data/images/2024-06-28/92391_shutterstock-2447818281_f.jpg)
KROMPIR ČORBA SA SLANINOM Jeftino, a izdašno jelo na "kašiku", za prave gurmane
Aromatično i slasno jelo nestaće u trenu.
Komentari (0)