POSNA ROZEN TORTA SA ČOKOLADNIM PUDINGOM Klasik na drugačiji način, a topi se u ustima
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu ćete obožavati.
Potrebno je
- 1 pakovanje rozen kora
- 1 l sojinog mleka
- 200 g margarina
- 100 g čokolade za kuvanje
- 10 kašika šećera
- 3 pudinga od čokolade
- 100 g posnog mlevenog keksa
- 1 kašika gustina
Priprema:
Odvojite 200 ml mleka pa u njega umešajte pudinge, gustin i šećer. Sjedinite smesu. Zakuvajte preostalo mleko na vatri, sve dok ne provri. Dodajte smesu sa pudingom, i mešajte, dok se sve ne zgusne. Margarin dodajte u vruć puding, pa mešajte dok se ne sjedini. Zatim dodajte i posni mleveni keks, pa opet sve sjedinite. Rozen kore premažite toplom puding smesom, sem zadnje. Sačekajte da se malo ohladi, pa istopite čokoladu sa 3 kašike ulja i prelijte preko. Ostavite u frižideru da se stegne, secite na štanglice i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA ROZEN TORTA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za svaku svečanu trpezu
Ni malo ne zaostaje za originalom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNA TORTA SE TOPI U USTIMA Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA Razvaljuje ukusom, a uspeva i početnicima
Savršena za slave i sve svečane prilike.
POSNA VASINA TORTA Bez jaja i mleka, a kremasta kao iz poslastičarnice
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)