TRI LEĆE Desert sa puno mleka koji niko ne odbija, a vuče korene iz Južne Amerike
Dobio je naziv po tri vrste mleka od koje se pravi, a neodoljivo je sočan.
![tri leće](/data/images/2024-07-03/92768_shutterstock-2241944375_f.jpg?timestamp=1719957600)
Potrebno je
Za koru
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 200 g griza
- 200 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za preliv
- 1 litar mleka
- 500 ml slatke pavlake
- 150 g mleka u prahu
Za karamel
- 200 g šećera
- 200 ml slatke pavlake
- 30 g maslaca
Priprema
Belanca penasto umutite sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno žumance, uz neprestano mućenje. Umešajte brašno, griz i prašak za pecivo. Smesu preručite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpu sipajte mleko i slatku pavlaku pa zakuvajte. Kad provri, dodajte mleko u prahu, kašiku po kašiku, uz neprestano mućenje. Vodite računa da fil nema grudvica. Ostavite da se kora prohladi, pa je izbockajte i prelijte vrućim mlekom. Zatim ostavite da kora upije mleko i prohladi se. Karmelišite šećer pa mu dodajte slatku pavlaku, i kuvajte na tihoj vatri, dok se karamel ne otopi. Umešajte malo maslaca. Kolač prelijte karamelom pa ostavite da se prohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
![dijetalni čokoladni kolač](/data/images/2024-07-02/92651_shutterstock-1750159505_f.jpg)
ČOKOLADNI KOLAČ Nema šećer ni brašno, a osvaja na prvi zalogaj, pravićete stalno
Fenomenalan i sladak, najbolje stavite odmah duplu meru.
![bostonska krempita](/data/images/2024-07-01/92583_shutterstock-2447560787_f.jpg)
BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.
![mrvičasti kolač sa smokvama](/data/images/2024-06-28/92365_shutterstock-1965055240_f.jpg)
MRVIČASTI KOLAČ SA SMOKVAMA Drugačiji i poseban, nećete moći da stanete na samo jednom parčetu
Ako volite smokve, ovaj kolač ćete praviti stalno.
![kolač od rabarbare](/data/images/2024-06-27/92286_shutterstock-118730392_f.jpg)
SOČNO ZADOVOLJSTVO ZA SVA ČULA Prevrnuti kolač od rabarbare pomera granice dobrog ukusa
Sočan, zdrav i preukusan, za one izbirljive.
![krem od kokosa](/data/images/2024-07-04/92922_shutterstock-1385244464_f.jpg)
DOMAĆI KOKOS KREM Najjeftinija verzija preukusnog deserta koji se topi u ustima
Ako volite kokos, ovaj krem ćete obožavati.
![posna krompiruša](/data/images/2024-07-04/92910_shutterstock-2408936961_f.jpg)
POSNA KROMPIRUŠA PRSTE DA POLIŽETE Hrskavih kora i bogatog nadeva, pravićete stalno
Posna i slasna pita sa krompirom za prave gurmane.
![torta kraljice marije](/data/images/2024-07-04/92911_shutterstock-1737094277_f.jpg)
TORTA KRALJICE MARIJE Preukusna poslastica koju je vladarka sama pravila i poklanjala siromašnoj deci
Omiljenu srpsku vladarku, kraljicu Mariju Karađorđević, suprugu kralja Aleksandra i majku Petra I, obožavali su zbog neposrednog kontakta sa običnim ljudima. Za praznike je pravila ovu fenomenalnu tortu sa orasima i poklanjala siromašnoj deci.
![krem od vanile](/data/images/2024-07-04/92906_shutterstock-2048229167_f.jpg)
POSLASTIČARSKI KREM OD VANILE Kremast i neodoljiv-svaki desert će uz njega biti savršen
Svaka poslastica će uz njega da uspe, pravićete stalno.
![posni čupavci na vodi](/data/images/2024-07-05/93048_shutterstock-2097577366_f.jpg)
ČUPAVCI NA VODI Zbog mera na čaše uspevaju svima, za prave sladokusce
Fenomenalni kolač idealan za svečanu i slavsku trpezu, a ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom.
Komentari (0)