TRI LEĆE Desert sa puno mleka koji niko ne odbija, a vuče korene iz Južne Amerike

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Dobio je naziv po tri vrste mleka od koje se pravi, a neodoljivo je sočan.

tri leće
Shutterstock

Potrebno je

Za koru

  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g griza
  • 200 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Za preliv

  • 1 litar mleka
  • 500 ml slatke pavlake
  • 150 g mleka u prahu

Za karamel

  • 200 g šećera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 30 g maslaca

Priprema

Belanca penasto umutite sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno žumance, uz neprestano mućenje. Umešajte brašno, griz i prašak za pecivo. Smesu preručite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpu sipajte mleko i slatku pavlaku pa zakuvajte. Kad provri, dodajte mleko u prahu, kašiku po kašiku, uz neprestano mućenje. Vodite računa da fil nema grudvica. Ostavite da se kora prohladi, pa je izbockajte i prelijte vrućim mlekom. Zatim ostavite da kora upije mleko i prohladi se. Karmelišite šećer pa mu dodajte slatku pavlaku, i kuvajte na tihoj vatri, dok se karamel ne otopi. Umešajte malo maslaca. Kolač prelijte karamelom pa ostavite da se prohladi. Prijatno!
 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading