SPREČITE PRSKANJE ULJA IZ TIGANJA Trikovi koji provereno rade, neće biti masnih fleka
Dva proverena saveta pomoću kojih ćete da sprečite prskanje ulja iz tiganja.
![prskanje ulja iz tiganja](/data/images/2024-07-03/92856_shutterstock-305660375_f.jpg?timestamp=1719957600)
Temperatura
Ako prvo sipate ulje u tiganj, pa tek onda stavljate na šporet, promenite način.
Zagrejte prvo prazan tiganj, pa dodajte ulje i ostavite da dostigne 170 stepeni.
Ako nemate kuhinjski termometar možete da proverite temperaturu uz pomoć sledećeg trika.
Čist, suv drveni štap umočite u testo, pa proverite da li se javljaju mehurići.
Ako da, nastabite sa prženjem uz dodavanje namirnica.
Dodajte so
Dodajte malo soli u tiganj, popuniće male ogrebotine i neće prskati ulje.
![dunavski talasi](/data/images/2024-07-05/93042_dunavski-talasi_f.jpg)
DUNAVSKI TALASI Starinski desert na kome su odrasle generacije, ukusa koji se pamti
Klasik sa višnjama i čokoladom oduševiće i one izbirljive.
![musaka sa spanaćem](/data/images/2024-07-05/93041_musaka-od-spanaca_f.jpg)
MUSAKA OD SPANAĆA Aromatični specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Klasik na drugačiji način, za pravo uživanje.
![posni prebranac](/data/images/2024-07-03/92821_prebranac_f.jpg)
POSNI PREBRANAC Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Slasno jelo ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom, a oduševiće i one izbirljive.
![kuvanje testenine](/data/images/2024-07-05/93062_shutterstock-1735283564_f.jpg)
AKO DODATE SO PRERANO U TESTENINU BIĆE GNJECAVA Profesionalni kuvar otkrio pravo vreme
Nije svejedno kada ćete da dodate so u testeninu, od toga zavisi da li će pasta da bude ukusna ili gnjecava.
![krem od kokosa](/data/images/2024-07-04/92922_shutterstock-1385244464_f.jpg)
DOMAĆI KOKOS KREM Najjeftinija verzija preukusnog deserta koji se topi u ustima
Ako volite kokos, ovaj krem ćete obožavati.
Komentari (0)