PAŠTETA OD SOJE Posna i slasna, pravi raj za nepca, a gotova začas
Preukusan namaz idealan za dane Petrovskog posta.
Potrebno je
- 2 šoljice soje
- 20 maslina
- 4 kisela krastavca
- 1 čen belog luka
- prstohvat peršunovog lista
- so
- biber
- par kašika tečnosti iz krastavaca
Priprema
Operite soju pa je ostavite potopljenu u vodi preko noći. Sutradan je procedite i kuvajte sat vemena, sve dok ne omekša.U blender stavite soju, krastavce, beli luk, masline i peršunov list. Posolite i pobiberite. Blendajte sve dok ne dobijete paštetu. Tokom blendanja sipajte malo tečnosti iz kiselih krastavaca, da malo razredite smesu. Čuvajte paštetu u hermetički zatvorenoj posudi.
Možda vas zanima:
AROMATIČNA I PIKANTNA PAŠTETA OD PASULJA SE POJEDE U SLAST Po receptu pevačice Zorice Marković
Zorica Marković, pevačica folk muzike, od 70-ih godina prošlog veka deo je srpske muzičke scene, a svojim moćnim vokalom spada u izvođače za čiji se nastup traži karta više. Da nije samo talentovana za pevanje, pokazuje i ovaj recept za namaz od pasulja, koji daje šmek svakom jelu. Njenim specijalitetima najviše se obraduju sinovi Dejan i Ilija.
DOMAĆA PAŠTETA Brza, slasna i fina, a popravlja dan u trenu
Bilo da je mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom jelu, nećete da pogrešite.
NAMAZ KOJI ĆE VAS PRODRMATI UJUTRU Domaća pašteta od PEČENE piletine je najukusniji doručak
Svi ukućani će je obožavati!
NAMAZ KOJI MOŽE DA TRAJE DANIMA Domaća pašteta idealna za početak dana!
Elegantna i jedinstvenog ukusa.
TAJNI SASTOJCI ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Marta Stjuart otkriva kako da bude savršen i bez grudvica
Napravite najbolji krompir pire po receptu Marte Stjuart.
DUNAVSKI TALASI Starinski desert na kome su odrasle generacije, ukusa koji se pamti
Klasik sa višnjama i čokoladom oduševiće i one izbirljive.
MUSAKA OD SPANAĆA Aromatični specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Klasik na drugačiji način, za pravo uživanje.
POSNI PREBRANAC Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Slasno jelo ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom, a oduševiće i one izbirljive.
AKO DODATE SO PRERANO U TESTENINU BIĆE GNJECAVA Profesionalni kuvar otkrio pravo vreme
Nije svejedno kada ćete da dodate so u testeninu, od toga zavisi da li će pasta da bude ukusna ili gnjecava.
Komentari (0)