SOČNA PILETINA NA KINESKI NAČIN Recept pevačice Maje Berović oboriće vas s nogu
Maja Berović, pevačica za čiji se nastup uvek traži karta više, od 2007. godine je deo srpske muzičke scene. Da nema talenat samo za pevanje, dokaz je i ovo jelo od mešavine piletine, pirinča i povrća koje je pravi raj za nepca. Majinu kuhinju najviše vole sin Lav i suprug Alen, koji uživaju u njenim specijalitetima.
Sastojci
- 2 komada pilećeg filea
- 1 pakovanje kineske mešavine
- 4 kašike soja sosa
- 1 velika šolja pirinča
- 5 kašika brašna
- začini po želji
- suvi biljni začin
- mleveni kim
- đumbir
Priprema:
Skuvajte pirinač. Isecite pileći file na kockice, pa prelijte soja sosom, posolite. Dodajte suvi biljni začin, mleveni kim i đumbir. Dobro izmešajte da se sjedine soja sos i začini. Onda meso uvaljajte u brašno i propržite piletinu. Mešajte dok pržite, da bi se piletina ravnomerno ispržila. Zatim dodajte kinesku mešavinu povrća, izmešajte i stavite poklopac. Kuvajte 7-8 minuta uz povremeno mešanje. Kada je jelo gotovo, sipajte još jednu kašiku soja sosa i uživajte.
SOČNE KRMENADLE U slasnom spoju sa limunom i lukom, a meso se lepi za prste
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
MOSKVA ŠNIT Kraljica voćnih torti još od 1974, a uprkos imenu nastala u Beogradu
Čuvena beogradska torta sa orasima i ananasom ukrasiće svaku slavsku trpezu.
NAMIRNICA KOJA OŠTEĆUJE JETRU Mnogima je omiljena, a više je uništava od alkohola
Jetra je organ odgovoran za skladištenje glukoze, regulisanje zgrušavanja krvi i još mnogo toga, ali njen glavni zadatak je da filtrira krv.
BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima
Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.
LAZANJA PALAČINKE Savršen spoj različitih jela u rapsodiji ukusa, za ručak koji se pamti
Ako birate između lazanja i palačinki, zašto ne biste napravili oboje?
Komentari (0)