SOČNA PILETINA NA KINESKI NAČIN Recept pevačice Maje Berović oboriće vas s nogu
Maja Berović, pevačica za čiji se nastup uvek traži karta više, od 2007. godine je deo srpske muzičke scene. Da nema talenat samo za pevanje, dokaz je i ovo jelo od mešavine piletine, pirinča i povrća koje je pravi raj za nepca. Majinu kuhinju najviše vole sin Lav i suprug Alen, koji uživaju u njenim specijalitetima.


Sastojci
- 2 komada pilećeg filea
- 1 pakovanje kineske mešavine
- 4 kašike soja sosa
- 1 velika šolja pirinča
- 5 kašika brašna
- začini po želji
- suvi biljni začin
- mleveni kim
- đumbir
Priprema:
Skuvajte pirinač. Isecite pileći file na kockice, pa prelijte soja sosom, posolite. Dodajte suvi biljni začin, mleveni kim i đumbir. Dobro izmešajte da se sjedine soja sos i začini. Onda meso uvaljajte u brašno i propržite piletinu. Mešajte dok pržite, da bi se piletina ravnomerno ispržila. Zatim dodajte kinesku mešavinu povrća, izmešajte i stavite poklopac. Kuvajte 7-8 minuta uz povremeno mešanje. Kada je jelo gotovo, sipajte još jednu kašiku soja sosa i uživajte.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)