ČIZBURGER PITA Slasna i sočna, za prave gurmane, prste da poližete
Fenomenalna pita od mlevenog mesa oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 250 g lisnatog testa
- 250 g mlevene junetine
- 1 glavica crnog luka
- 100 g kačkavalja
- 50 g kiselih krastavaca
- paradajz sos
- senf
Priprema :
Meso kratko prodinstajte sa lukom, pa pomešajte sa senfom, paradajz sosom i seckanim krastavčićima i začinima. Razvucite lisnato testo, pa preko njega stavite fil od mesa i sve pospite rendanim kačkavaljem. Pitu pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Možda vas zanima:
VRBOVAČKA PERA Najstarija pita Jugoslavije koju je svaka domaćica znala da napravi, a sada je zaboravljena
Od domaćih kora i slasnog fila, za najlepše jutro.
PAPRIKUŠA ZA SAVRŠENO JUTRO Sočna pita koja se pojede u slast, po receptu bez mane
Sočna i drugačija, a kao stvorena za jesen.
PORTOKALOPITA Grčka poslastica sa pomorandžom, kao stvorena za početak jeseni
Fenomenalna jesenja poslastica oduševiće sve sladokusce.
AMERIČKA PITA Tradicionalni klasik sa jabukama koji ima svoj dan, a voli ga ceo svet
Ovaj sočni kolač se u Americi tradicionalno pravi 4. jula, za Dan nezavisnosti.
SOČNE KRMENADLE U slasnom spoju sa limunom i lukom, a meso se lepi za prste
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
MOSKVA ŠNIT Kraljica voćnih torti još od 1974, a uprkos imenu nastala u Beogradu
Čuvena beogradska torta sa orasima i ananasom ukrasiće svaku slavsku trpezu.
NAMIRNICA KOJA OŠTEĆUJE JETRU Mnogima je omiljena, a više je uništava od alkohola
Jetra je organ odgovoran za skladištenje glukoze, regulisanje zgrušavanja krvi i još mnogo toga, ali njen glavni zadatak je da filtrira krv.
BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima
Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.
LAZANJA PALAČINKE Savršen spoj različitih jela u rapsodiji ukusa, za ručak koji se pamti
Ako birate između lazanja i palačinki, zašto ne biste napravili oboje?
Komentari (0)