TAJNI SASTOJCI ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Marta Stjuart otkriva kako da bude savršen i bez grudvica

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Napravite najbolji krompir pire po receptu Marte Stjuart.

krompir pire
Shutterstock

Dodajte krem sir i pavlaku

Poznata kuvarica Marta Stjuart savetuje da dodate pavlaku i krem sir u krompir pire.

Dodaće na aromi i kiselosti

Potrebno je

  • 1,5 kg krompira
  • so i biber
  • 230 g krem sira
  • 100 g maslaca
  • 1/4 šoljice mleka
  • pola šoljice pavlake za kuvanje

Priprema

Kuvajte krompir u posoljenoj, hladnoj vodi. Kad provri, smanjite temperaturu, delimično poklopite i kuvajte oko 35 minuta, dok krompir ne omekša. Ocedite ga i ostavite da se prohladi. Dodajte krem sir, maslac, mleko i četvrtinu šoljice pavlake. Mikserom mutite dok se sve ne sjedini. Posolite i pobiberite. Mešajte do željene gustine. Onda ga vratite u šerpu, na srednju temperaturu, dodajte ostatak pavlake, i kuvajte, uz neprestano mešanje. Služite odmah krompir pire ili držite na toplom u pokrivenoj posudi iznad ključale vode do 2 sata. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading