TAJNI SASTOJCI ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Marta Stjuart otkriva kako da bude savršen i bez grudvica
Napravite najbolji krompir pire po receptu Marte Stjuart.
Dodajte krem sir i pavlaku
Poznata kuvarica Marta Stjuart savetuje da dodate pavlaku i krem sir u krompir pire.
Dodaće na aromi i kiselosti
Potrebno je
- 1,5 kg krompira
- so i biber
- 230 g krem sira
- 100 g maslaca
- 1/4 šoljice mleka
- pola šoljice pavlake za kuvanje
Priprema
Kuvajte krompir u posoljenoj, hladnoj vodi. Kad provri, smanjite temperaturu, delimično poklopite i kuvajte oko 35 minuta, dok krompir ne omekša. Ocedite ga i ostavite da se prohladi. Dodajte krem sir, maslac, mleko i četvrtinu šoljice pavlake. Mikserom mutite dok se sve ne sjedini. Posolite i pobiberite. Mešajte do željene gustine. Onda ga vratite u šerpu, na srednju temperaturu, dodajte ostatak pavlake, i kuvajte, uz neprestano mešanje. Služite odmah krompir pire ili držite na toplom u pokrivenoj posudi iznad ključale vode do 2 sata. Prijatno!
Možda vas zanima:
NIJE SLUČAJNO ŠTO SU SUNĐERI RAZLIČITIH BOJA Ako koristite ovaj za osetljivo posuđe izgrebaćete ga
Možda i vi niste znali da sunđeri s razlogom imaju različite boje.
TAJNA NAJBOLJIH DOMAĆIH KNEDLI ZA SUPU Umesto da se raspadaju, biće sočne i penaste
Ako se i vama raspadaju knedle kada kuvate supu, primenite ovaj jednostavni trik.
KAFU NIKAKO NEMOJTE DA PIJETE SA OVE 2 NAMIRNICE Nije zdravo, a može da izazove ove simptome
Iako mnogi ne mogu da zamisle jutro bez kafe, neke kombinacije namirnica sa njom mogu da izazovu određene simptome.
OČISTITE DRVENU DASKU ZA SEČENJE Biće kao nova, a sitne linije će nestati kao rukom odnešene
Na jednostavan način očistite dasku, sijaće se kao nova, a znaćete da je bezbedna za upotrebu.
SOČNE KRMENADLE U slasnom spoju sa limunom i lukom, a meso se lepi za prste
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
MOSKVA ŠNIT Kraljica voćnih torti još od 1974, a uprkos imenu nastala u Beogradu
Čuvena beogradska torta sa orasima i ananasom ukrasiće svaku slavsku trpezu.
NAMIRNICA KOJA OŠTEĆUJE JETRU Mnogima je omiljena, a više je uništava od alkohola
Jetra je organ odgovoran za skladištenje glukoze, regulisanje zgrušavanja krvi i još mnogo toga, ali njen glavni zadatak je da filtrira krv.
BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima
Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.
LAZANJA PALAČINKE Savršen spoj različitih jela u rapsodiji ukusa, za ručak koji se pamti
Ako birate između lazanja i palačinki, zašto ne biste napravili oboje?
Komentari (0)