TAJNI SASTOJCI ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Marta Stjuart otkriva kako da bude savršen i bez grudvica
Napravite najbolji krompir pire po receptu Marte Stjuart.
Dodajte krem sir i pavlaku
Poznata kuvarica Marta Stjuart savetuje da dodate pavlaku i krem sir u krompir pire.
Dodaće na aromi i kiselosti
Potrebno je
- 1,5 kg krompira
- so i biber
- 230 g krem sira
- 100 g maslaca
- 1/4 šoljice mleka
- pola šoljice pavlake za kuvanje
Priprema
Kuvajte krompir u posoljenoj, hladnoj vodi. Kad provri, smanjite temperaturu, delimično poklopite i kuvajte oko 35 minuta, dok krompir ne omekša. Ocedite ga i ostavite da se prohladi. Dodajte krem sir, maslac, mleko i četvrtinu šoljice pavlake. Mikserom mutite dok se sve ne sjedini. Posolite i pobiberite. Mešajte do željene gustine. Onda ga vratite u šerpu, na srednju temperaturu, dodajte ostatak pavlake, i kuvajte, uz neprestano mešanje. Služite odmah krompir pire ili držite na toplom u pokrivenoj posudi iznad ključale vode do 2 sata. Prijatno!
Možda vas zanima:
OVDE GREŠITE KADA PRAVITE KROMPIR PIRE Zato ima grudvice i nije kremast
Primenite ovaj jednostavan trik i uživajte u savršenom krompir pireu.
PIRE KROMPIR KAO IZ RESTORANA Kremast i vazdušast, a nema grudvica
Savršeno ide uz ćufte ili spanać.
PIRE KROMPIR IZ SNOVA Totalno menja pravila igre u kuhinji
Nestaje sa stola čim se postavi.
PIRE KROMPIR Kremaste teksture i savršenog ukusa, baš kao onaj iz restorana
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)