TAJNI SASTOJCI ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Marta Stjuart otkriva kako da bude savršen i bez grudvica
Napravite najbolji krompir pire po receptu Marte Stjuart.
Dodajte krem sir i pavlaku
Poznata kuvarica Marta Stjuart savetuje da dodate pavlaku i krem sir u krompir pire.
Dodaće na aromi i kiselosti
Potrebno je
- 1,5 kg krompira
- so i biber
- 230 g krem sira
- 100 g maslaca
- 1/4 šoljice mleka
- pola šoljice pavlake za kuvanje
Priprema
Kuvajte krompir u posoljenoj, hladnoj vodi. Kad provri, smanjite temperaturu, delimično poklopite i kuvajte oko 35 minuta, dok krompir ne omekša. Ocedite ga i ostavite da se prohladi. Dodajte krem sir, maslac, mleko i četvrtinu šoljice pavlake. Mikserom mutite dok se sve ne sjedini. Posolite i pobiberite. Mešajte do željene gustine. Onda ga vratite u šerpu, na srednju temperaturu, dodajte ostatak pavlake, i kuvajte, uz neprestano mešanje. Služite odmah krompir pire ili držite na toplom u pokrivenoj posudi iznad ključale vode do 2 sata. Prijatno!
Možda vas zanima:
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
UMESTO DA BACITE GORKE ORAHE URADITE OVO Biće ukusni i savršeni, a sve poslastice sa njima neodoljive
Ukoliko orasi nisu pokvareni ili loše čuvani, možete da im uklonite gorčinu jednostavnim trikom.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
Komentari (0)