ĆUFTE U SOSU Sočne i mekane kao duša, ovakve do sada niste jeli

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalno jelo nestaće sa stola odmah.

ćufte u sosu
Shutterstock

Potrebno je
Za ćufte:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike prezli
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 2 kašičice mlevene slatke paprike
  • 1 kašika ulja
  • so, biber

Sos:

  • 500 ml soka od paradajza
  • 500 ml vode
  • 50 ml ulja
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika šećera

Priprema:
Izmešajte sve navedene sastojke za ćufte i ostavite pola sata u frižideru. Oblikujte loptice željene veličine. Sos: Propržite malo brašna na ulju, dodajte pasirani paradajz, izmešajte i polako dodajte malo po malo vode dok ne dobijete željenu gustinu sosa (ne morate svu vodu da sipate), zatim dodajte začine. Čim proključa, dodajte jednu po jednu ćuftu. Smanjite temperaturu ringle i kuvajte oko 40 minuta. Poslužite uz pire krompir.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading