TUNA PICA Posna i slasna, za lepo veče sa prijateljima
Omiljeno jelo mnogih, u posnoj varijanti, koje se pojede u slast.
Potrebno je
Za testo:
- 200 g integralnog brašna
- 150 g biljnog krem sira
- 3 kašike maslinovog ulja
- so
Za nadev:
- 2 komada tunjevine iz konzerve
- 100 g pečuraka
- 2 glavice ljubičastog luka
- 200 g pasiranog paradajza
- 200 g biljnog rendanog sira
- crne masline
- origano
- smeđi šećer
- biber
- so
Priprema:
Tunjevinu ocedite od ulja. Pečurke, luk i peršun sitno naseckajte. Pomešajte pola kašičice soli sa integralnim brašnom. Dodajte krem sir, maslinovo ulje i 5 kašika hladne vode. Zamesite testo. Pleh obložite papirom za pečenje. Razvaljajte testo pa ga prebacite u pleh. Ostavite da testo odmori, a za to vreme pravite nadev. U jednoj posudi pomešajte sir, a u drugoj 2 konzerve oceđene tunjevine. Tunjevini dodajte pasiran paradajz, luk naseckan na sitne trakice, peršun, so, origano, smeđi šećer i biber, te dobro promešajte. Po testu ravnomerno rasporedite smesu i dodajte seckane pečurke. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite picu, dodajte crne masline i sveži bosiljak,i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PICA SA BUNDEVOM Jesenja varijanta omiljenog italijanskog jela, za lepo veče sa prijateljima
Slasna i drugačija, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
NAPULJSKA PICA Zbog ovog specijaliteta vredi otići u Italiju, a idealna za lepo veče za prijateljima
Prva pica napravljena je u čast Margarite Savojske pre 120 godina, u Napulju.
MINI PICE Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, a baka Mira zna kako da ispadnu još slasnije
Svaki zalogaj je gurmanski raj, pravićete stalno.
DOMAĆA PICA MARGARITA Ukusom ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, za lepo veče sa prijateljima
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
MARINIRANI LOSOS ZA VITAK STAS Recept Stanije Dobrojević za savršen ručak
Stanija Dobrojević, učesnica rijalitija, diplomirani ekonomista, manekenka i starleta, poznata je kao neko ko izuzetno vodi računa o izgledu. Pored redovnih treninga, pažljivo bira šta će se naći na dnevnom jelovniku, što ide u prilog tome da ima besprekornu liniju. Svi koji su probali recept za ovo brzo, a ukusno jelo s lososom i terijakijem kažu da bolje nisu jeli.
TRIK ZA KUVANJE PIRINČA Neće biti prekuvan niti će se zrnca lepiti, a tako je jednostavno
Iako mnoge domaćice misle da je tajna u dolivanju ulja u vodu, u pitanju je nešto sasvim drugo.
SOČNE KRMENADLE U slasnom spoju sa limunom i lukom, a meso se lepi za prste
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
MOSKVA ŠNIT Kraljica voćnih torti još od 1974, a uprkos imenu nastala u Beogradu
Čuvena beogradska torta sa orasima i ananasom ukrasiće svaku slavsku trpezu.
NAMIRNICA KOJA OŠTEĆUJE JETRU Mnogima je omiljena, a više je uništava od alkohola
Jetra je organ odgovoran za skladištenje glukoze, regulisanje zgrušavanja krvi i još mnogo toga, ali njen glavni zadatak je da filtrira krv.
Komentari (0)