SAVETI ZA NAJBOLJI TART SA MAKOM Biće sočan i mekan kao duša, a svi će vam tražiti recept
Saveti iskusnih domaćica pomoćiće da napravite savršen tart sa makom.
Birajte kvalitetne sastojke
Koristite sveži mak i kvalitetno brašno da biste dobili najbolji tart.
Priprema
Izmerite sastojke, pripremite kalup i zagrejte rernu pre nego što krenete sa mešanjem sastojaka.
Važan je balans teksture
Balans između teksture testa i mak fila je potreban za savršen tart. Napravite lagano i prozračno testo i dovoljno vlažan fil, da zadrži mekoću.
Pecite pravilno
Ako previše budete pekli tart će da bude suv, a ako premalo, biće sirov. Vodite računa o temperaturi u vremenu pečenja da bi bio zlatno smeđe boje, i mekane teksture.
Sastojci za sočnost
Ako dodate malo maslaca, slatke pavlake ili mleka, možete značajno da poboljšate ukus i sočnost tarta.
ŠTRUDLA SA MAKOM I VIŠNJAMA Poslastica posna na vodi mekana kao duša, a ukusa koji priča priče
Fenomanalna poslastica odlično se slaže sa šoljom čaja.
MAFINI SA BUNDEVOM Brzo gotovi, a svaki zalogaj je raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Sočni zalogajčići u super spoju sa bundevom, prste da poližete.
OČISTITE SUDOPERU ZA TREN OKA Sijaće se kao nova, a treba vam samo 1 namirnica, a nije soda bikarbona
Namirnica koju ima svaka domaćica izglancaće sudoperu začas.
SUPA OD PEČURAKA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Mirisna i ukusna, popraviće vam dan u trenu
Recept čuvenog kuvara za predjelo koje oduševljava od prvog zalogaja.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)