KANOLE SA LIMUNOM Italijanski desert u savršenom kiselkasto slatkom spoju ukusa, za uživanje
Neodoljivi krem od limuna sa maskarponeom oduševiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
Za kanole
- 250 g glatkog brašna
- 15 g šećera
- 1 limun šećer
- prstohvat soli
- 25 g omekšalog maslaca
- 1 jaje
- 35 ml limunovog soka
- 35 ml vode
- 500 ml ulja za prženje
Za fil:
- 500 g mascarpone sira
- 100 g vanilinog šećera
- 2 limun šećera
- 200 ml slatke pavlake
Napomena:
Od navedene količine dobićete 20 do 25 kanola
Priprema
U jednoj posudi pomešajte brašno, so, šećere i omekšali maslac. Dodajte jaje, vodu i limunov sok pa zamesite glatko testo. Zatim ga zamotajte u plastičnu foliju pa ostavite 1 sat da se hladi. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo vrlo tanko, na debljinu 1mm. Izrežite krugove 6-7cm. Pomoću aluminijumske folije ili valjka napravite oblik kanola, pa oko njega obmotajte krug od testa. Pomoću vode dobro zalepite krajeve. Premesite ostatak testa. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Zagrejte ulje u tiganju, pa smanjite vatru na srednju jačinu. Pržite kanole 3-4 minuta, uz često okretanje. Izvadite ih pažljivo iz ulja pa ocedite na ubrusu. Onda ostavite da se prohlade. Pažljivo izvucite valjak. U jednoj posudi mikserom umutite šećere, da dobijete fil. Dodajte čvrsto umućen šlag pa sve umiksajte. Punite kanole sa maskarpone filom, pa služite. Bon appetit!
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)