KANOLE SA LIMUNOM Italijanski desert u savršenom kiselkasto slatkom spoju ukusa, za uživanje
Neodoljivi krem od limuna sa maskarponeom oduševiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
Za kanole
- 250 g glatkog brašna
- 15 g šećera
- 1 limun šećer
- prstohvat soli
- 25 g omekšalog maslaca
- 1 jaje
- 35 ml limunovog soka
- 35 ml vode
- 500 ml ulja za prženje
Za fil:
- 500 g mascarpone sira
- 100 g vanilinog šećera
- 2 limun šećera
- 200 ml slatke pavlake
Napomena:
Od navedene količine dobićete 20 do 25 kanola
Priprema
U jednoj posudi pomešajte brašno, so, šećere i omekšali maslac. Dodajte jaje, vodu i limunov sok pa zamesite glatko testo. Zatim ga zamotajte u plastičnu foliju pa ostavite 1 sat da se hladi. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo vrlo tanko, na debljinu 1mm. Izrežite krugove 6-7cm. Pomoću aluminijumske folije ili valjka napravite oblik kanola, pa oko njega obmotajte krug od testa. Pomoću vode dobro zalepite krajeve. Premesite ostatak testa. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Zagrejte ulje u tiganju, pa smanjite vatru na srednju jačinu. Pržite kanole 3-4 minuta, uz često okretanje. Izvadite ih pažljivo iz ulja pa ocedite na ubrusu. Onda ostavite da se prohlade. Pažljivo izvucite valjak. U jednoj posudi mikserom umutite šećere, da dobijete fil. Dodajte čvrsto umućen šlag pa sve umiksajte. Punite kanole sa maskarpone filom, pa služite. Bon appetit!
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)