OČISTITE TIGANJ ZA TREN OKA Sijaće se kao nov, a treba vam samo 1 namirnica
Primenite jednostavni savet korisnice Instagrama.
Rešite problem uz pomoć kesice čaja
Prljav tiganj potopite toplom vodom pa ubacite kesicu čaja, za 15 minuta će sve prljavštine nestati. Na kraju, samo isperite vodom.
A možete da primenite i neki od ovih trikova
Limun
Sipajte vodu u masan tiganj, pa nacedite pola limuna, i ubacite u tiganj. Pospite sodom bikarbonom pa stavite na vatru da se kuva. Sve vreme mešajte varjačom. Bacite limun i prospite smesu.
Napravite domaću pastu
U jednoj posudu stavite kašičicu paste za zube, pa dodajte kašičicu sode bikarbone, ljusku jednog jajeta i malo soka od limuna. Promešajte dobro pa premažite preko zagorele površine na tiganju. Pustite da odstoji nekoliko minuta pa samo prebrišite sunđerom.
Prašak za pecivo
U zagorelu posudu sipajte malo vode pa dodajte prašak za pecivo. Ostavite da proključa. Zagoreli delovi će da otpadaju sami, a možete da koristite i kuhinjsku četkicu da pomognete. Na kraju, operite sa malo deterdženta i vode.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
Komentari (0)