OČISTITE TIGANJ ZA TREN OKA Sijaće se kao nov, a treba vam samo 1 namirnica

Ivana Pavlović

11:04

Sezonski recepti 0

Primenite jednostavni savet korisnice Instagrama.

zagoreli tiganj
Shutterstock

Rešite problem uz pomoć kesice čaja

Prljav tiganj potopite toplom vodom pa ubacite kesicu čaja, za 15 minuta će sve prljavštine nestati. Na kraju, samo isperite vodom. 

A možete da primenite i neki od ovih trikova

Limun

Sipajte vodu u masan tiganj, pa nacedite pola limuna, i ubacite u tiganj. Pospite sodom bikarbonom pa stavite na vatru da se kuva. Sve vreme mešajte varjačom. Bacite limun i prospite smesu.

Napravite domaću pastu

U jednoj posudu stavite kašičicu paste za zube, pa dodajte kašičicu sode bikarbone, ljusku jednog jajeta i malo soka od limuna. Promešajte dobro pa premažite preko zagorele površine na tiganju. Pustite da odstoji nekoliko minuta pa samo prebrišite sunđerom.

Prašak za pecivo

U zagorelu posudu sipajte malo vode pa dodajte prašak za pecivo. Ostavite da proključa. Zagoreli delovi će da otpadaju sami, a možete da koristite i kuhinjsku četkicu da pomognete. Na kraju, operite sa malo deterdženta i vode.

 

losos sa terijaki sosom

MARINIRANI LOSOS ZA VITAK STAS Recept Stanije Dobrojević za savršen ručak

13:00

6 oktobar, 2024

Sezonski recepti

Stanija Dobrojević, učesnica rijalitija, diplomirani ekonomista, manekenka i starleta, poznata je kao neko ko izuzetno vodi računa o izgledu. Pored redovnih treninga, pažljivo bira šta će se naći na dnevnom jelovniku, što ide u prilog tome da ima besprekornu liniju. Svi koji su probali recept za ovo brzo, a ukusno jelo s lososom i terijakijem kažu da bolje nisu jeli.

Komentari (0)

Loading