ČOKOLADNE LAZANJE ZA SVA VREMENA I PRILIKE Klasik bez premca u slatkoj verziji, prste da poližete

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan desert u savršenom spoju keksa i čokolade sa pudingom.

čokoladne lazanje
Shutterstock

Potrebno je

  • pakovanje čokoladnog keksa po izboru 
  • 6 kašika otopljenog putera
  • 230 ml krem sira
  • 30 g šećera
  • dve kašike hladnog mleka
  • 350 ml pavlake za šlag
  • 2 pakovanja gotovog pudinga od čokolade
  • 300 ml hladnog mleka
  • 100 g čokoladnih mrvica

Priprema

Sameljite čokoladni keks pa ga sjedinite sa otopljenim puterom. Mesite sve dok ne dobijete kompaktnu smesu. Utisnite u kalup i ostavite u frižideru, da se stegne. Zasebno, u posudi umutite krem sir sa 2 kašike mleka i šećerom. U drugoj posudi umutite polovinu pavlake za šlag, pa dodajte smesi. Prelijte preko keksa pa vratite 10 minuta u frižider. U zasebnoj posudi pomešajte puding sa hladnim mlekom i mutite. Prelijte preko fila u kalupu. Vratite u frižider da se prohladi. Premažite čokoladne lazanje ostatkom šlaga i pospite čokoladnim mrvicama. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading