ČOKOLADNE LAZANJE ZA SVA VREMENA I PRILIKE Klasik bez premca u slatkoj verziji, prste da poližete

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan desert u savršenom spoju keksa i čokolade sa pudingom.

čokoladne lazanje
Shutterstock

Potrebno je

  • pakovanje čokoladnog keksa po izboru 
  • 6 kašika otopljenog putera
  • 230 ml krem sira
  • 30 g šećera
  • dve kašike hladnog mleka
  • 350 ml pavlake za šlag
  • 2 pakovanja gotovog pudinga od čokolade
  • 300 ml hladnog mleka
  • 100 g čokoladnih mrvica

Priprema

Sameljite čokoladni keks pa ga sjedinite sa otopljenim puterom. Mesite sve dok ne dobijete kompaktnu smesu. Utisnite u kalup i ostavite u frižideru, da se stegne. Zasebno, u posudi umutite krem sir sa 2 kašike mleka i šećerom. U drugoj posudi umutite polovinu pavlake za šlag, pa dodajte smesi. Prelijte preko keksa pa vratite 10 minuta u frižider. U zasebnoj posudi pomešajte puding sa hladnim mlekom i mutite. Prelijte preko fila u kalupu. Vratite u frižider da se prohladi. Premažite čokoladne lazanje ostatkom šlaga i pospite čokoladnim mrvicama. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading