MOHITO TORTA Očaravajuća letnja poslastica koja se topi u ustima, a miriše na more

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Nazvana po čuvenom piću, ukusa koji se pamti.

mohito torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 100 g keksa
  • 50 g putera istopljenog
  • 350 g maskarpone sira
  • 150 g kondenzovanog mleka
  • 200 g slatke pavlake
  • 200 g šlaga
  • sok od jedne limete
  • korica limete
  • 5-10 g listića sveže nane
  • 10g želatina u listovima
  • zelena prehrambena boja

Priprema:

Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom pa utisnite u kalup. U blender stavite nanu i sok od limete i usitnite. U vodi rastvorite želatin. U jednoj posudi mikserom umutite maskarpone sir i kondenzovan mleko. Lagano umešajte slatku pavlaku. Dodajte nanu i rendanu koru limete i promešajte. Obojite smesu sa prehrambenom bojom. Želatin otopite u šerpi, na laganoj vatri. Dodajte ga u prethodnu smesu i sve sjedinite. Preko podloge od keksa rasporedite dobijenu smesu. Ostavite tortu tri sata u frižideru da se ohladi i stegne. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading