MOHITO TORTA Očaravajuća letnja poslastica koja se topi u ustima, a miriše na more
Nazvana po čuvenom piću, ukusa koji se pamti.
Potrebno je
- 100 g keksa
- 50 g putera istopljenog
- 350 g maskarpone sira
- 150 g kondenzovanog mleka
- 200 g slatke pavlake
- 200 g šlaga
- sok od jedne limete
- korica limete
- 5-10 g listića sveže nane
- 10g želatina u listovima
- zelena prehrambena boja
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom pa utisnite u kalup. U blender stavite nanu i sok od limete i usitnite. U vodi rastvorite želatin. U jednoj posudi mikserom umutite maskarpone sir i kondenzovan mleko. Lagano umešajte slatku pavlaku. Dodajte nanu i rendanu koru limete i promešajte. Obojite smesu sa prehrambenom bojom. Želatin otopite u šerpi, na laganoj vatri. Dodajte ga u prethodnu smesu i sve sjedinite. Preko podloge od keksa rasporedite dobijenu smesu. Ostavite tortu tri sata u frižideru da se ohladi i stegne. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)