MOHITO TORTA Očaravajuća letnja poslastica koja se topi u ustima, a miriše na more

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Nazvana po čuvenom piću, ukusa koji se pamti.

mohito torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 100 g keksa
  • 50 g putera istopljenog
  • 350 g maskarpone sira
  • 150 g kondenzovanog mleka
  • 200 g slatke pavlake
  • 200 g šlaga
  • sok od jedne limete
  • korica limete
  • 5-10 g listića sveže nane
  • 10g želatina u listovima
  • zelena prehrambena boja

Priprema:

Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom pa utisnite u kalup. U blender stavite nanu i sok od limete i usitnite. U vodi rastvorite želatin. U jednoj posudi mikserom umutite maskarpone sir i kondenzovan mleko. Lagano umešajte slatku pavlaku. Dodajte nanu i rendanu koru limete i promešajte. Obojite smesu sa prehrambenom bojom. Želatin otopite u šerpi, na laganoj vatri. Dodajte ga u prethodnu smesu i sve sjedinite. Preko podloge od keksa rasporedite dobijenu smesu. Ostavite tortu tri sata u frižideru da se ohladi i stegne. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading