TIRAMISU SA NARANDŽAMA Nepečeni desert koji budi sva čula i popravlja dan u trenu
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj ćete da obožavate.
Potrebno je
- 300 g piškota
- 3 pomorandže
- 3 jaja
- 6 kašika šećera
- 500 g maskarpone sira
- 250 ml slatke pavlake
- vanilin ekstrakt
Priprema
U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom. Pustite da se prohlade. Ocedite pomorandže. Umutite maskarpone sir u jednoj posudi, pa spojite mikserom sa kremom od jaja. Zasebno umutite slatku pavlaku sa vanilinim ekstraktom. Dodajte je smesi sa maskarponeom, pa špatulom sve sjedinite. Narendajte malo pomorandžine kore u krem. Umačite kratko piškote u sok od narandže pa ređajte u pleh. Premažite kremom, pa ređajte piškote. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Dekorišite tiramisu rendanom pomorandžinom koricom i ostatkom krema. Ostavite tiramisu u frižideru par sati da se dobro prohladi i stegne. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Svakim zalogajem donosi duh Italije
Kremast i savršen, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU SA BRESKVAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Nema ko će mu odoleti
Mirisan i sočan, prste da poližete.
KOLAČ SA KAFOM ZA PRAVE SLATKOLJUPCE Nema paljenja rerne, a razvaljuje ukusom
Brz i jednostavan, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU SA PISTAĆIMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a kao osmišljen za iznenadne goste
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)