TIRAMISU SA NARANDŽAMA Nepečeni desert koji budi sva čula i popravlja dan u trenu
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj ćete da obožavate.
Potrebno je
- 300 g piškota
- 3 pomorandže
- 3 jaja
- 6 kašika šećera
- 500 g maskarpone sira
- 250 ml slatke pavlake
- vanilin ekstrakt
Priprema
U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom. Pustite da se prohlade. Ocedite pomorandže. Umutite maskarpone sir u jednoj posudi, pa spojite mikserom sa kremom od jaja. Zasebno umutite slatku pavlaku sa vanilinim ekstraktom. Dodajte je smesi sa maskarponeom, pa špatulom sve sjedinite. Narendajte malo pomorandžine kore u krem. Umačite kratko piškote u sok od narandže pa ređajte u pleh. Premažite kremom, pa ređajte piškote. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Dekorišite tiramisu rendanom pomorandžinom koricom i ostatkom krema. Ostavite tiramisu u frižideru par sati da se dobro prohladi i stegne. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Svakim zalogajem donosi duh Italije
Kremast i savršen, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU SA BRESKVAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Nema ko će mu odoleti
Mirisan i sočan, prste da poližete.
KOLAČ SA KAFOM ZA PRAVE SLATKOLJUPCE Nema paljenja rerne, a razvaljuje ukusom
Brz i jednostavan, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU SA PISTAĆIMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a kao osmišljen za iznenadne goste
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)