LENJA PITA SA VIŠNJAMA Klasik bez mane, po starom receptu "na čaše" iz bakine kuhinje
Ako volite lenju pitu sa jabukama, ovu sa višnjama ćete obožavati.
Potrebno je
- 2 čaše brašna
- 1 čaša šećer
- kesica praška za pecivo
- 3 jaja
- 1 čaša ulja
- 1 čaša jogurta
- 800 g višanja
- 2-3 kašike griza
- 200 g šećera u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi mikserom umutite belanca, pa postepeno dodajte jedno po jedno žumance. Dodajte šećer, ulje, jogurt a potom i brašno pomešano sa praškom za pecivo, dok ne dobijete mekano testo. Ocedite višnje od soka. Dodajte griz. Polovinu smese izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok se ne uhvati korica. Zatim nanesite fil od višanja. Sipajte drugu polovinu smese za testo preko fila. Pecite kolač do kraja. Kada se prohladi, secite ga na kocke. Na kraju, obilno pospite prah šećerom. Prijatno!
Možda vas zanima:
LENJA PITA SA VIŠNJAMA Neodoljivi klasik na drugačiji način, ukusa za pamćenje
Fenomenalna poslastica oduševiće i one izbirljive.
LENJA PITA SA VIŠNJAMA Očaravajući kolač ukusa koji se pamti, za prave sladokusce
Fenomenalan desert neodoljivog ukusa, po starom naninom receptu.
NAJMEKŠA LENJA PITA SA JABUKAMA Mirisna i sočna, baš kao ona bakina
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
LENJA PITA SA VIŠNJAMA Najlepši prkhi kolač, a sve se samo pomeša i peče
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
ORIGINALAN RECEPT SA SVETE GORE Brza posna čorba, skida umor i popravlja raspoloženje u trenutku
Brza priprema i jeftini sastojci, a obiluje vitaminima
POSNI PODVARAK IZ BAKINE BELEŽNICE Delikates uz pečeni krompir i projaru
Meko, aromatično, toplo – uz pečeni krompir i projaru ovo jelo je prava posna gozba
BAKIN RECEPT ZA POSNI PASULJ Najbolji koji ste jeli, tajna je u jednostavnom triku!
Ako tražite posno jelo koje je jednostavno i izdašno, kuvani posni pasulj biće vaš favorit.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
Komentari (0)