LENJA PITA SA VIŠNJAMA Klasik bez mane, po starom receptu "na čaše" iz bakine kuhinje

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Ako volite lenju pitu sa jabukama, ovu sa višnjama ćete obožavati.

lenja pita sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša šećer 
  • kesica praška za pecivo
  • 3 jaja
  • 1 čaša ulja 
  • 1 čaša jogurta
  • 800 g višanja
  • 2-3 kašike griza
  • 200 g šećera u prahu 

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi mikserom umutite belanca, pa postepeno dodajte jedno po jedno žumance. Dodajte šećer, ulje, jogurt a potom i brašno pomešano sa praškom za pecivo, dok ne dobijete mekano testo. Ocedite višnje od soka. Dodajte griz. Polovinu smese izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok se ne uhvati korica. Zatim nanesite fil od višanja. Sipajte drugu polovinu smese za testo preko fila. Pecite kolač do kraja. Kada se prohladi, secite ga na kocke. Na kraju, obilno pospite prah šećerom. Prijatno!

 

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading