ZAPEČENE PALAČINKE PUNJENE MESOM Po originalnom receptu Steve Karapandže, prste da poližete
Neverovatno slasne i ukusne, ovakve do sada niste jeli.
Potrebno je:
- 200 g junetine
- 200 g svinjetine
- 150 g šunke
- 1 luk
- 2 čena belog luka
- malo masnoće
- 1 vezica zeleni (povrća za supu)
- 1 kašika biljnog začina
- 30 g paradajza
- 1/2 vezice peršuna
- 1 dl pavlake
- 1 žumance
- 1/2 dl kisele pavlake
- 100 g parmezana
- mlevena crvena paprika
- so
- sveže mleveni biber
Priprema:
Ispecite palačinke onako kao inače. Skuvajte supu, pa ohladite kuvanu junetinu i svinjetinu. Sameljite sa šunkom u mašini za meso. Oljuštite paradajz, pa mu odstranite semenke i sitno ga naseckajte. Pomešajte paradajz sa mlevenim mesom i seckanim peršunom.Na malo masnoće staklasto prodinstajte seckani luk i beli luk, umešajte gornju masu, dodajte kašiku biljnog začina. Zatim dinstajte na tihoj vatri. Prelijte malo supe od mesa. Nastavite da dinstate sve dok se supa ne skuva. Onda skinite sa vatre i pustite da se prohladi. Umešajte kiselu pavlaku I crvenu papriku. Pobiberite. Pripremljenim filom punite pečene paprike. Zatim ih zarolajte i prebacite u vatrostalnu posudu premazanu mašću. Punjene palačinke prelijte s pavlakom u kojoj ste umutili žumance i pospite parmezanom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok se ne dobije zlatnožuta boja. Pospite seckanim peršunom. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNE AMERIČKE PALAČINKE Još slađe od klasičnih, a tope se u ustima, ovakve do sada niste jeli
Ako volite američke palačinke, njihovu ćokoladnu varijantu ćete obožavati.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SOČNE PALAČINKE Dodajte ovu namirnicu i neće pucati ni biti gumene
Primenite jednostavan trik profesionalnih kuvara za savršene palačinke.
HOLANDSKE PALAČINKE Slične kao one američke ali se razlikuju po ovome, a vazdušaste i mekane
Palačinke iz rerne, na holandski način, za desert koji se pamti.
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće vazdušaste i mekane, a nije kisela voda
Dodajte ovaj sastojak umesto kisele vode i uživajte u savršenim palačinkama.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM I SUSAMOM Kremasta i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Savršen spoj kremaste piletine, susama. jogurta i ostalih sastojaka osvojiće i one izbirljive.
POHOVANI KAČKAVALJ PRAVI RAJ ZA NEPCA Gurmansko predjelo koje se pravi lako, a smaže začas
Ukusa koji priča priče, osvojiće vas od prvog zalogaja.
DODAJTE OVO U SARME Biće sočne i slasne, recept iz 1952.godine oduševio domaćice na mrežama
Tajni sastojak zbog kojih će sarme biti neodoljive, a ukućani stajati u redu za još.
ŠOPSKA SALATA Omiljena salata nazvana po Šopima koje voli ceo Balkan
Šopi, pripadnici južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
Komentari (0)