KOKOS TORTA OD SAMO 5 SASTOJKA Nepečena poslastica koja miriše na more i plažu

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna poslastica u savršenom spoju ukusa.

kokos torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g slatke pavlake 
  • 130 g šećera
  • 500 g krem sira
  •  200 g kokosovog brašna
  • 100 g čokolade
  • 50 g mleka

Dodatno

  • keks
  • mleko za umakanje keksa

Priprema

Umutiti slatku pavlaku sa šećerom, pa u to dodatjte krem sir i kokosovo brašno. Keks kratko umačite u mleko pa ređajte na dno kalupa.  Umutite sve dobro pa polovinu smese sipajte u kalup preko keks podloge. Čokoladu otopite sa mlekom pa prelijte preko. Dodajte drugu poloviu fila. Na kraju, sve prelijte čokoladom. Ostavite kokos tortu u frižideru da se stegne 3 sata. Bon appettit!

 

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading