MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Pravi se brzo i lako, a pravi je raj za sladokusce
Fenomenalni desert u sočnom spoju biskvita sa breskvama.

Potrebno je
- 2 breskve
- 3 jaja
- 250 g brašna
- 150 ml mleka
- 150 g šećera
- 100 ml ulja
- 1 vanilin šećer
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike kakaoa
Priprema:
Umutite penasto jaja sa šećerom i vanilin šećerom da se istope. Dodajte ulje i mleko, mutite 2 minuta, pa kašikom umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Smesu podelite na dva dela, pa u jedan dodajte kakao i izmešajte. U podmazan pleh sipajte na sredinu jednu kašiku svetle smese pa preko nje jednu kašiku tamne smese. Nastavite tako oko nje kašikom da stavljate žutu smesu pa preko smeđu dok ne utrošite obe smese. One će se razlivati po plehu i napraviti šare. Breskve secite na tanke kriške (ili kockice) i poređajte odozgo. Pecite kolač u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.
Možda vas zanima:

PREVRNUTI KOLAČ SA BRESKVAMA Letnji desert koji osvežava u trenu, za sve sladokusce
Sočan desert, lagan i osvežavajuć, ukusa koji se pamti, uzećete parče više.

SOČNI KOLAČ SA KAJSIJAMA Za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, nema mu ravnog
Sladak i osvežavajući, ukusa koji se pamti.

ČIZKEJK U ČAŠI Brzi desert savršen za dolazak iznenadnih gostiju, a božanstvenog ukusa
Pravi se lako, a pojede brzo.

BRZI KOLAČ S KUPINAMA Fenomenalni voćni desert kao osmišljen za vrele, letnje dane
Nema ko vam neće tražiti recept.

MAĐARSKA HLADNA ČORBA SA VIŠNJAMA Specijalitet koji će vas rashladiti u trenu
Tradicionalno mađarsko letnje jelo, kiselkasta i kremasta supa od višanja, obično se poslužuje pre glavnog jela. Rashladiće vas i osvežiti u trenu. Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.

BAKIN GRAŠAK SE SMAŽE U TRENU Svaki zalogaj je raj za nepca, sipaćete tanjir više
Po receptu bez mane.

NEODOLJIVI BRAUNI BUDI SVA ČULA Uspeva i potpunim početnicima, a nema ko ga ne voli
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

TORTILJE SA GRAŠKOM I POVRĆEM Sočne, posne i slasne, kao osmišljene za večeru koja se pamti
Svaki zalogaj je raj za nepca.

DOMAĆI RIŽOTO BOLJI OD KUPOVNOG Ukusa koji priča priče, postaće vaše novo omiljeno jelo
Samo dodajte meso ili prilog po želji.
Komentari (0)