DOMAĆE PREZLE Gotove začas, a taman pametno iskoristite ostatke bajatog hleba

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Iskoristite ostatke bajatog hleba i napravite domaće prezle.

domaće prezle
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 vekna bajatog hleba
  • blender
  • posuda sa hermetičkim poklopcem

Priprema

Rernu zagrejte na 180 tepeni. Isecite bajati hleb na sitne komade pa ga stavite u blender. Blendajte nekoliko minuta pa prebacite u hermetički zatvorenu posudu. Možete da stavite prezle u pleh obložen papirom za pečenje, i osušite oko 5 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

 


 

 

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading