DOMAĆE PREZLE Gotove začas, a taman pametno iskoristite ostatke bajatog hleba
Iskoristite ostatke bajatog hleba i napravite domaće prezle.
Potrebno je
- 1 vekna bajatog hleba
- blender
- posuda sa hermetičkim poklopcem
Priprema
Rernu zagrejte na 180 tepeni. Isecite bajati hleb na sitne komade pa ga stavite u blender. Blendajte nekoliko minuta pa prebacite u hermetički zatvorenu posudu. Možete da stavite prezle u pleh obložen papirom za pečenje, i osušite oko 5 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan
Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
KRILCA U ČILI SOSU Aromatična i pikantna, za izbirljive i one koji obožavaju ljuto
Neodoljivi spoj piletine i ljutog čili sosa, za pravo uživanje.
EVO ŠTA ĆE SE DESITI AKO NE PIJETE DOVOLJNO VODE Može da bude ozbiljno, zato bolje napunite čašu
Svakodnevna hidratacija neophodna je za pravilno funkcionisanje celog organizma, a premali unos vode može da utiče na zdravlje.
RECEPT DANA: POSNA REFORMA Raskošna poslastica koja je istog ukusa kao original, za sve važne događaje
Klasik srpske kuhinje sa čokoladom i orasima.
PASTA AMATRIĆIJANA U savršenom spoju sa slaninom i parmezanom, svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasna i kremasta, polizaćete i tanjir koliko je ukusna.
Komentari (0)