MUSAKA OD CELERA Drugačiji klasik po receptu bez mane, a držaće vas dugo sitim
Sočna i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 2 manja korena celera
- 3 veća krompira
- 500 g mlevenog mesa
- 3 jajeta
- 1 glavica crnog luka
- pola struka praziluka
- 1 čen belog luka
- 1 kisela pavlaka
- šolja mleka
- soli
- biber
- začini
Priprema
U slanoj vodi prokuvajte očišćene celere pa ih Isecite na tanje krugove. Seckan crni luk sa prazilukom propržite na ulju, pa dodajte mleveno meso. Nastavite da pržite 5 minuta pa dodajte beli luk, i skinite sa vatre. Posolite i pobiberite. Začinite jelo po ukusu. U pleh obložen pek papirom ređajte red celera, pa preko fil od mesa, rd krompira, fil od mesa. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite kriškama od celera. Pecite musaku oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite jaja, pavlaku i meso. Izvadite musaku pa je prelijte pripremljenom smesom. Vratite u rernu i zapecite još 15 minuta, dok ne porumeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LAŽNA PILEĆA MUSAKA Gotova dok pristavite kafu, a svakim zalogajem miluje nepca
Kremasta i slasna, bićete oduševljeni.
GRČKA MUSAKA BUDI SVA ČULA Ko je jednom proba stalno joj se vraća
Sočna i slasna, nema ko je ne voli.
MUSAKA SA PILETINOM BOLJA OD KLASIČNE Poćiće vam voda na usta koliko je sočna
Zasitna i preukusna, pravićete stalno.
MUSAKA SA KROMPIROM I MLEVENIM MESOM Tradicionalni recept za klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)