MUSAKA OD CELERA Drugačiji klasik po receptu bez mane, a držaće vas dugo sitim
Sočna i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 2 manja korena celera
- 3 veća krompira
- 500 g mlevenog mesa
- 3 jajeta
- 1 glavica crnog luka
- pola struka praziluka
- 1 čen belog luka
- 1 kisela pavlaka
- šolja mleka
- soli
- biber
- začini
Priprema
U slanoj vodi prokuvajte očišćene celere pa ih Isecite na tanje krugove. Seckan crni luk sa prazilukom propržite na ulju, pa dodajte mleveno meso. Nastavite da pržite 5 minuta pa dodajte beli luk, i skinite sa vatre. Posolite i pobiberite. Začinite jelo po ukusu. U pleh obložen pek papirom ređajte red celera, pa preko fil od mesa, rd krompira, fil od mesa. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite kriškama od celera. Pecite musaku oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite jaja, pavlaku i meso. Izvadite musaku pa je prelijte pripremljenom smesom. Vratite u rernu i zapecite još 15 minuta, dok ne porumeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SOČNA MUSAKA OD PATLIDŽANA Pomera granice dobrog ukusa, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.
KUPUS MUSAKA BOLJA OD KLASIČNE Za ručak koji se ne zaboravlja
Sočno jelo oboriće s nogu i one izbirljive.
MUSAKA SA PAPRIKAMA Klasik na drugačiji način koji pomera granice dobrog ukusa
Ako volite klasičnu musaku, ovu sa paprikama ćete obožavati.
MUSAKA OD TIKVICA Klasik na drugačiji način po starom receptu iz bakine kuhinje
Ako volite klasičnu musaku, ovu ćete obožavati.
AKO ŽELITE DA FRANCUSKI KROASANI BUDU VAZDUŠASTI URADITE OVO Kuvari otkrivaju kako da budu mekani kao duša
Primenite proverene savete profesionalnih trikova i uživajte u svakom zalogaju.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)